HUNS se protivi kažnjavanju nogometaša Rijeke

Foto: HNK Rijeka

Iz Hrvatske udruge “Nogometni sindikat” obratili su se javnosti nakon što su ih igrači Rijeke alarmirali da ih klub pokušava kazniti zbog loših rezultata ostvarenih u protekloj polusezoni. U priopćenju javnosti su naveli:

– “Zbog sve većeg broj poziva od strane igrača HNK Rijeka, izražavamo zabrinutost zbog pokušaja uvođenja prakse koja se davno prestala koristiti u hrvatskom nogometu. Stav HUNS-a po pitanju kažnjavanja igrača zbog loše izvedbe je jasan. Ustaljena praksa FIFA-ine Komore za rješavanje sporova DRC-a i CAS-a je takva da nema kažnjavanja igrača zbog tzv. subjektivnog kriterija, a to je loša izvedba. HNK Rijeka je jedan od najvećih nogometnih klubova u Hrvatskoj i iskreno se nadamo da će postupati sukladno pravilima, propisima i svojoj tradiciji, te da neće svjesno kršiti odredbe pravilnika i postupati protivno odlukama FIFA DRC-a i CAS-a.”

Podsjetimo da su klub s Rujevice u protekloj polusezoni vodila tri trenera, Dragan Tadić, Fausto Budicin i Sersi Cosmi, te da je momčad na stanku otišla s osme pozicije na ljestvici i sa samo 15 osvojenih bodova. U posljednjem susretu na domaćem terenu su poraženi od Dinama s čak 2:6, a u kupu su u osmini finala ispali od drugoligaša BSK iz Bijelog Brda. Europski put im je pak već na početku okončao švedski Djurgardens.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter