Search
Close this search box.

Igor Jovičević predstavljen kao novi trener Šahtara iz Donjecka

Screenshot: SN

Šahtar iz Donjecka, u kojem posao sportskog direktora obavlja Darijo Srna, danas je potvrdio dogovor dvogodišnje suradnje s Igorom Jovičevićem.

Četrdesetosmogodišnji Jovičević prvi je trenerski angažman imao u ukrajinskom Karpatiju 2014. godine gdje je radio kao sportski direktor i trener u mlađim kategorijama, a zatim se nakon epizode u slovenskom Celju 2017. godine pridružuje Dinamu u kojem je vodio mlađe kategorije, da bi nakon raskida suradnje ‘Plavih’ i Nenada Bjelice u travnju 2020. postao i glavni trener zagrebačkog kluba.

Dnjipro 1 bio mu je posljednji trenerski angažman, a općenito je u dosadašnjoj karijeri u ukrajinskom prvenstvu i kupu odradio 92 utakmice uz omjer od 37 pobjeda, 18 remija i 37 poraza.

Podsjetimo, iako u zemlji i dalje traje rat, Ukrajina je nedavno preko ministra sporta objavila da (bez gledatelja) planira početi s prvenstvom 23. kolovoza. Ukrajinski klubovi od početka rata, logično, doživljavju ogromne kadrovske probleme, a između ostalih je i Darijo Srna sa svojim Šahtarom najavio pokretanje spora protiv FIFA-e zbog odredbi koje su omogućile nogometašima da bez posljedica raskidaju ugovore s ruskim i ukrajinskim klubovima, čime im je počinjena velika financijska i sportska šteta.

Momčad Šahtara trenutno se nalazi u Rotterdamu, a Jovičević je (između ostalog) u prvom intervjuu za službenu klupsku web stranicu izjavio: “Vidim da su svi veoma motivirani, da je momčad spremna i da rade s osmjehom na licu. Pred nama je ključno razdoblje tijekom kojeg se moramo maksimalno pripremiti za ono što nas čeka, a to je igranje u Ligi prvaka i pokušaj opravdanja statusa ‘giganata’ domaćeg nogometa. U ovim teškim vremenima koje prolazi Ukrajina, dok se ukrajinski vojnici bore za sve nas, našu slobodu, moramo se u najboljem svjetlu predstaviti na velikoj nogometnoj pozornici te ćemo to napraviti s velikim ponosom. To je izazov koji me motivira.Vidim da su svi veoma motivirani, da je momčad spremna i da rade s osmjehom na licu. Pred nama je ključno razdoblje tijekom kojeg se moramo maksimalno pripremiti za ono što nas čeka, a to je igranje u Ligi prvaka i pokušaj opravdanja statusa ‘giganata’ domaćeg nogometa”.

Jovičevićev stručni kadar sastojat će se od trenera vratara Španjolca Francisca Galana, te također Španjolca Daniela De Castra koji će biti prvi pomoćnik i glavni fitnes trener. Osim njih tu su još i Jurij Benjo, Andrij Kanas i Mikola Šamardin, koji su s Jovičevićem surađivali u Dnjipru 1.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter