Igrači s Kosova i iz Albanije na probi u Hajduku

Foto: Instagram
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hajdukov je čovjek s Kosova, legendarni Albin Sahatqija “Albi”, i ove godine došao predstaviti, na probi, nove kosovske i albanske mlade nade koje bi mogle možda biti pojačanja ili dobre prinove u mlađim kategorijama splitskog kluba. Ovaj su put došla petorica, od čega su dvojica na probi za B ekipu.

>> Albin Sahatqija – Hajdukov čovjek na Kosovu

Prvi od njih je Liridon Balaj, U19 reprezentativac Kosova rođen 15. kolovoza 1999. godine, Radi se o ljevonogom desnom krilnom igraču rođenom u Švicarskoj, u mjestu La-Chaux-de-Fonds, ali koji je prošao mlađe kategorije Bese iz Peći natrag na Kosovu. S 1.71m visine, krasi ga brzina i tehnička potkovanost.

Uz njega tu je i Lumbardh Dellova. Stoper, rođen 1. siječnja 1999. godine koji igra, naravno, za seniore Lirije iz Prizrena i Balajev je kolega iz U19 reprezentacije Kosova – a bio je član i ranijih uzrasta kosovske izabrane selekcije. Zanimljivo, čini se da je bio registriran prošle jeseni za Slovan iz Ljubljane, ali se u svakom slučaju brzo vratio na Kosovo.

Lumbardh Dellova / Foto: Instagram

Na probu za juniorsku ekipu došao je jedan Kosovar i dvojac iz Albanije. Napadač Bleart Tolaj iz đakovičkog Vëllaznimija već je bio tu ranije par puta i ostavio je dobar dojam. Također je U19 reprezentativac Kosova i redovit još od U17 selekcije. Rođen je 7. veljače 2000. godine i dolazi iz Dečana gdje je trenirao za FC Ardhmëria, dok nije prešao u đakovički klub.

Albanci su zato “novi” na probama. Stoper Kristi Malo rođen je 28. travnja 2001. godine – tu je svakako da pokaže što zna i može li se računati na njega u budućnosti. Trenutno je visok 1.80m, i U17 je reprezentativac Albanije (za koju je igrao u 2017. i protiv vršnjaka iz Hrvatske). Prošao je kategorije KF Tirane, osim sezone 16/17 kada je bio u Olimpic FC, za pretpostaviti radi minutaže kao ulazno godište. Znao je nastupiti kao kadet i za juniore.

Zadnji, ali ne i najmanje bitan, je vratar Arlis Shala, rođen 26. srpnja 2000. godine u Draču. Visok 1.95m, nezamjenjiv je u svojim kategorijama u matičnoj Teuti iz Drača, i još je kao kadet znao doći na klupu seniora, te je branio za juniorsku ekipu s tek navršenih 16 godina. Bio je i član albanske U17 reprezentacije, svakako jedan od par najboljih tamošnjih vratara u godištu, a zadnje je dobio pretpoziv za U19 reprezentaciju.

Arlis Shala

Ovaj put svi osim Kristija, ako zadovolje, mogu i ostati – imaju navršenih 18 godina. Naravno, navijači splitskog kluba će se nadati da će barem jedan od njih uspjeti u bijelom dresu.

Neovisno o njima, naknadno smo doznali da je na probu došao i junior makedonske Shkendije iz Tetova Mirlind Dauti, također etnički Albanac. Dolazi iz sela Livada (Livadhia) kraj Struge, i rođen je 20. svibnja 2001. godine. Radi se o talentiranom veznjaku, koji je s kadetima Shkendije osvojio U17 naslov Makedonije prošle godine, a kao i dio ostalih već je bio na Poljudu i pokazao zanimljiv potencijal, što sada dolazi potvrditi.

MODD

Pročitajte još:

>> Prijelazni rok – Ljeto 2018.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter