Ima li Hrvatski Sabor kralježnicu?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatska suverenost

Suverenost neke države ovisi i o tome koliko je otporna na vanjske utjecaje, odnosno do koje mjere dopušta uplitanje u unutarnju politiku. Često smo kroz povijest imali prilike vidjeti kako male državice povijaju leđa pod prijetnjama velikih, ali bilo je i onih tvrđih oraha, onih koji su imali svoj JA. Primjer je i naš ulazak u Europsku uniju. Sudjelovali smo u pretpristupnim pregovorima, pristali na dosta kompromisa, ali i čvrsto zadržali neke stvari bitne za suverenost države.

Svaki zakon koji donosi najveće državno tijelo spada pod unutarnje poslove države. Naravno, pri tome se Republika Hrvatska mora držati i zakona Europske unije kojih smo supotpisnici. Prijedlog hitnih izmjena i dopuna Zakona o sportu u svakoj svojoj točci odgovara gore navedenim normama.

Međutim, imamo situaciju da je HNS pisao na adresu FIFAmdash;e i UEFAmdash;e dopis kojim traži zaštitu od uplitanja politike u njihove unutarnje stvari. Posebno je bitno napomenuti da se radi o Zakonu o sportu jedne države, dakle ne zadire se u Statut HNSmdash;a ili njegove pravilnike. Dapače, izmjene i dopune Zakona o sportu se odnose na profesionalni sport gdje Skupštine županijskih saveza istog sporta nisu usklađene, što država ne smije dopustiti jer se time izravno utječe na pojedini sport.

Nogomet

Što se tiče nogometa izmjene i dopune izjednačavaju Statute po županijskim Savezima koji su sada potpuno različiti. Na primjer dubrovačkomdash;neretvanski, varaždinski i zagrebački imaju broj zastupnika određen kvalitetom pojedinih klubova dok u splitskomdash;dalmatinskom tome nije tako. Time se izravno kršilo pravo pojedinih klubova. Nadalje, pravo svih članova je da sudjeluju u radu Skupštine, ali ni to nije ispoštivano. U primjeru splitskomdash;dalmatinske županije prema zadnjem popisu za Skupštinu HNSmdash;a imamo 83 kluba, dok prema informatičkom sustavu HNSmdash;a “Comet” imamo čak 120 aktivnih klubova, a u radu Skupštini županije ih sudjeluje samo 53. Pravo države je da zaštiti sve klubove da sudjeluju u radu skupštine.

Što se tiče nacionalne Skupštine HNSmdash;a ona je nelegalna čak i prema FIFA i UEFA pravilnicima. Što je FIFA dokazala svojom intervencijom u Portugalu 2011. godine kada je zaprijetila Savezu da mora promijeniti sastav Skupštine u korist ostalih članova saveza, pri tome upozoravajući na preveliku zastupljenost pokrajina (županija) u odnosu na klubove, udruge trenera, igrača, liječnika, fizioterapeuta. U Hrvatskoj je taj omjer drastičan, naime 100% zastupljenost županija, bez ikakvog sudjelovanja ostalih, u nacionalnoj Skupštini prava je rijetkost. Republika Hrvatska svakako mora zaštititi sve one koji se bave sportom. Nevezano radi li se o nogometu ili nekom drugom sportu. Uostalom to od Republike Hrvatske traži i Ugovor o funkcioniranju Europske unije

Članak 165.

1.Unija doprinosi razvoju kvalitetnog obrazovanja poticanjem suradnje među državama članicama te, ako je to potrebno, podupiranjem i dopunjavanjem njihovih aktivnosti, pri čemu u potpunosti poštuje odgovornost država članica za nastavni sadržaj i ustroj obrazovnih sustava te njihovu kulturnu i jezičnu raznolikost. Unija doprinosi promidžbi europskog sporta, vodeći pritom računa o specifičnoj prirodi sporta, njegovim strukturama koje se temelje na dobrovoljnim aktivnostima te njegovoj društvenoj i obrazovnoj ulozi.

2. ….
mdash; razvijanje europske dimenzije u sportu promicanjem pravednosti i otvorenosti na sportskim natjecanjima i suradnje među tijelima odgovornima za sport te zaštitom tjelesnog i moralnog integriteta sportaša i sportašica, osobito najmlađih sportaša i sportašica.

Krše li FIFA i UEFA Europske zakone intervencijom u Hrvatski Zakon o sportu?

Svakako će Europska komisija imati svoju riječ o uplitanju FIFAmdash;e i UEFAmdash;e, posebno s obzirom na to da je FIFA u slučaju u Portugalu 2011. ispravljala istu stvar u korist države. Europska komisija će svakako uzeti u obzir specifičnost situacije u Skupštini HNSmdash;a koja nigdje u Europskoj uniji nije tako politički određena. Iz svega je jasno, a posebno sportašima i građanima Republike Hrvatske što se događa u Hrvatskom nogometnom savezu. Ostaje da Republika Hrvatske prijavi FIFAmdash;u i UEFAmdash;u Europskoj komisiji za uplitanje u unutarnje stvari suverene države.

Koje su to informacije Davor Šuker i Damir Vrbanović dostavili FIFAmdash;i i UEFAmdash;i ?

FIFA i UEFA su prilično oprezne organizacije i teško se dovode u pravne probleme, posebno ako se to tiče poslova u nekoj od država članica. Stoga je potrebno pomno pročitati njihov dopis koji potpisuju. Postoji jedan dio rečenice koji ih u potpunosti može abolirati, odnosno da nisu dovoljno upoznati sa stanjem u Hrvatskoj. Obraćajući se HNSmdash;u, napisano je:

….. prema informacijama koje ste nam dostavili ….

Čime se ograđuju da nisu upoznati sa svime ili su krivo informirani o nekim stvarima u dopisu.

I istaknute su dvije točke:

(i)U bilo kojem postupku kojemu su cilj izmjene i dopune Zakona o sportu koji se primjenjuje u Hrvatskoj HNS treba biti prethodno konzultiran;
(ii)HNS mora uvijek u cijelosti ostati slobodan odlučivati o broju ili postotku zastupnika različitih prije definiranih dionika (kao što su klubovi, lige ili igrači), a koji imaju pravo prisustvovati općoj skupštini HNSmdash;a.

U prvoj se navodi da nogometni savez TREBA biti konzultiran oko promjena Zakona o sportu?! Uostalom zar nisu i oni nedavno bili u Ministarstvu, znanosti, obrazovanja i sporta? Sport u Europskoj uniji je označen kao specifična grana, ali sudjelovanje jednog sporta u izradi kompletnog zakona ipak prelazi ovlasti tog sporta. Zanimljivost je i ne informiranost krovnih organizacija oko događanja u vlastitoj organizaciji, a dopisom se pokušava nametnuti nešto suverenoj državi.

U drugoj točci je zanimljivo da su spomenuti drugi dionici i njihov postotak te pravo da sudjeluju u radu Skupštine, a njih uopće nema u Skupštini HNSmdash;a. To govori da FIFA i UEFA uopće nisu upoznati sa sastavom Skupštine HNSmdash;a. Nadalje, vjerojatno ne znaju ni za raspuštanje Udruge prvoligaša niti za izmjene Statuta HNSmdash;a u kojem 7 ljudi odlučuje o cijelom Hrvatskom nogometu.

Zaključak:

Hrvatski Sabor je nositelj zakonodavne vlasti Republike Hrvatske, suverene države članice Europske unije i kao takav može svaki Zakon donijeti koji je u skladu s potpisanim Ugovorima s EU. FIFA i UEFA kao krovne organizacije mogu svojim dopisima tražiti objašnjenja situacije i konzultirati se o stvarima koje su im nejasne, ali ne mogu se miješati u donošenje Zakona pojedine države.

Umjesto da su FIFA i UEFA tražila sastanak i konzultacije one su izričite oko toga da je Republika Hrvatska u krivu ako su im dostavljene točne informacije od HNSmdash;a.

Stoga, možda je i najlogičnije da Republika Hrvatska donese hitne izmjene i dopune Zakona o sportu te istovremeno tražiti zaštitu od Europske komisije od ovakvih i daljnjih postupaka FIFA i UEFA s obzirom na stanje u Hrvatskom nogometu. Je li vrijeme da se na Europskom sudu pravde iznesu svi detalji iz močvare Hrvatskog nogometa, a s čim nisu upoznati ni Europska komisija ni FIFA ni UEFA?

FIFA i UEFA često ovakvim izletima dopisima pokušavaju napraviti pritisak, a vrlo često su se i povukle od ovakvih stavova kad bi se upoznali s kompletnom situacijom u navedenmoj zemlji. Svjedoka za Republiku Hrvatsku će biti i više nego dovoljno, od slučajeva kao Lokomotiva, do “poštenog” suđenja, od Statuta županijskih skupština, do sastava nacionalne skupštine.

Samo je pitanje, ima li Hrvatski Sabor kralježnicu?


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter