Ima li Vlatka Peras morala da sama podnese ostavku na mjesto predsjednice uprave Dinama?

Foto: GNK Dinamo

Kako se kaže, nije lopov samo onaj koji krade već i onaj koji drži ljestve. Prema jučerašnjim navodima Večernjeg lista, aktualna predsjednica uprave Dinama Vlatka Peras USKOK-ovim istražiteljima dala je sljedeći iskaz:

Znao mi je reći da je sve to posao, a jednom me je i pitao: ” Misliš li ti da bi ja njima toliko bio na dispoziciji, vodio ih na putovanja i davao im novac, a da oni meni nisu nešto obećali?” Izričito mi je spominjao da je sve to dogovorio sa sucem Vekićem. Osim toga, osobno sam predala više kuverti Dragi Tadiću. U njima su bili novci, a te su mi kuverte davali Zdravko i Zoran Mamić… Ja sam ih prepakiravala u veću kuvertu, a to je bilo negdje u vrijeme izricanja nepravomoćne presude u Osijeku. Zdravko Mamić mi je obično pod nekom šifrom kazao da je to paket za Tadića. Ja bih onda kontaktirala Tadića i rekla bih mu da imam paket za njega. On bi došao i to uzeo, a ja ne znam kome je novac bio namijenjen. Zdravko Mamić je često odlazio u restoran Zelenjak, a jednom mi je prije odlaska predao određenu svotu novaca da je spremim u kuvertu, što sam i napravila. Kada bi se vraćao s tih ručkova on je bio vidno dobro raspoložen te bi mi rekao da će optužnica biti obustavljena, a spominjao je i neovlaštenog tužitelja pa sam zaključila da je on išao na ručkove s Vekićem.

Dakle, predsjednica uprave Dinama Vlatka Peras je po nalogu Zdravka Mamića, danas pravomoćno osuđenog kriminalca i bjegunca, svjesno sudjelovala u podmićivanju sudaca kako bi se u njegovu korist donijela povoljna presuda za najveću pljačku u povijesti hrvatskog sporta u kojoj su Dinamo i Republika Hrvatska oštećeni za 116 milijuna kuna. O kaznenoj odgovornosti takvog postupka, neka institucije rade svoj posao, no u kontekstu Dinama – takva osoba ne može biti na čelu kluba.

Članak četrnaesti Statuta GNK Dinama kaže: „Član ne može biti osoba koja svojim ponašanjem i radnjama nanosi materijalnu li nematerijalnu štetu klubu te koja nasilničkim, diskriminatornim i rasističkim ponašanjem i radnjama onemogućava ostvarenje ciljeva i obavljanje djelatnosti kluba.”

Za Vlatku Peras ako ima imalo karaktera, jedina opcija je da sama podnese ostavku. Samo je treba kuvertirati.

Pročitajte još:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter