Ima slike, nema tona

Foto: GNK Dinamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Da postanem predsjednik bilo kojeg kluba, a da ne govorim o gigantu poput Dinama, svima bih se pohvalio. Doslovno svima! Ne toliko radi profesionalnog dostignuća već zbog moći i činjenice kako mi svi zavide. Jalni svi koliko sam ja jak i moćan, a oni mali i nikakvi. Samo da nabijem na nos svima onima s kojima sam išao u školu, na fakultet, prijateljima, poznanicima iz kvarta, viđenijim ljudima iz sela, familiji pogotovo… da crknu od jada kako sam uspio u životu. Alo! Rođaci! Ja sam predsjednik uprave Dinama, najuspješnijeg nogometnog kluba u Hrvatskoj! Ne vodim poljoapoteku u Klanjcu već najveći sportski klub u državi! Tako je! Je li vam sad došlo do primozga? E, taj sam! Slovkajte dok mi se obraćate:
PRE-d-SJE-d-NIK!!!!

O svemu odlučujem ja; doslovno o svemu. Koliko slojeva papira će imati tariguz u WC-u, u kojem hotelu ćemo spavati na gostovanju, hoće li na jelovniku u poluvremenu utakmice biti teleća koljenica, potpisujemo li poslovnu suradnju s nogometnim klubom Trnje, hoćemo li vratiti natrag Josipa Pivarića ili kupujemo Petra Bočkaja, hoće li klupski fan shop biti u Praškoj ili Bogovićevoj, ljetne pripreme na 1.600 ili 1.900 metara nadmorske visine… o svemu bitnom odlučujem! Hoće li mažoretkinje miješati guzicom prilikom izlaska igrača ili će stajati mirno, to je moja volja jer ja sam predsjednik Uprave!

Sve medije bih pozvao na pressicu prilikom svog predstavljanja; s moje desne strane Mirko Barišić bi lagano dremuckao, a s lijeve strane bi majordom Lesički koncizno obrvama namigivao novinarima iz Sportskih novosti neka me pitaju što god žele, a s druge strane bi uputio mrki pogled huljama iz Nogometplusa nek odjebu – što oni imaju uopće tražiti na pressici novog predsjednika?

Na svim televizijama bih bio; išao bih kod Stankovića na HRT, u Pressing na N1, kod Breke na red šala i pošalica, u emisiju Tončice Čeljuske, na Narodni radio kod Doris Pinčić, gost iznenađenja u Ljubavi na selu… ma svugdje! Apsoštrumfno svugdje bih se pojavljivao! Na otvorenju stočnog sajma u Gudovcu, gljivarijada na Petrovoj Gori, Tabor film festival u Desiniću, Sinjska alka, Ribarska noć u Komiži, zagrebački Gay pride, splitska Ultra, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu, komemoracija u Jasenovcu, Riječki karneval, Samoborski fašnik… Iz paštete bih iskakao! Jer mi se može! A može mi se jer sam predsjednik uprave Dinama u jednoj od najuspješnijih godina u povijesti kluba!

To bih ja radio jer sam sitna i pokvarena duša željna pažnje i pozornosti uzrokovane vlastitom infantilnosti i kompleksima nabijenim iz rane mladosti.

>> Vlatka Peras nova predsjednica Uprave Dinama

A što radi nova predsjednica Uprave Dinama, gospođa Vlatka Peras? Nema je nigdje. Prošlo mjesec i kusur dana, 4. ožujka 2019. godine zamijenila Igora Kodžomana, a od gospođe Peras ni A ni Be. Najvažnija osoba najvećeg kluba u Hrvatskoj je tajnovitija od Banksyja. Ne znamo čak ni neke osnovne detalje o njoj. Okej, čuli smo kako je na radnom mjestu u Dinamu još od vremena Croatije, dogurala do pozicije osobne sekretarice Zdravka Mamića, posudila preko 2 milijuna kuna od kluba, ali neki drugi detalji… nitko ništa ne zna. Sve šturo i nepoznato.

A red bi bio da se predsjednica javi. Da informira javnost. Članove, navijače i simpatizere Dinama. I ostali nogometni dionici bi voljeli znati što ima za reći nova važna persona u hrvatskom nogometnom establišmentu.

U kojem smjeru misli „voditi” Dinamo? Je li za udrugu građana ili športsko dioničko društvo? Preferira li radije skupine Liga prvaka ili proljeće u Europskoj ligi? Vodi li samostalno klub ili ima WhatsApp grupu pod nazivom „Međugorje operativa”? Smatra li kako Modrić treba vratiti novac uzet od Dinama prema nepravomoćnoj presudi ili ga sportski uspjeh amnestira za vijeke vjekova? Je li preferira više 3-5-2 ili 4-3-3? Tko joj je draži; Prosinečki ili Silvio Marić? Soudani ili Eduardo? Sedloski ili Bišćan? Zagor ili Tex? Tango ili Cash? Kundera ili Hašek? Voyager ili Deep Space 9? Maksimir ili Blato? Šomi ili Džimi? Šnenokle ili kremšnite? Podstrana ili Lolpuzen? Starkovi ili Lannisteri? TASova Golf dvica ili Skala 55?

Nažalost o predsjednici Peras ne znamo ništa, nit o onom više trivijalnom što je za naslovnice Storyja, Kule stražara ili Moje sudbine, ali pogotovo ne o onom važnom, poslovnom procesu vezanom uz Dinamo. Trenutno imamo potpunog anonimusa na čelu kluba o kome se zna vrlo malo. Koje su njene kompetencije, kvalifikacije, znanja, vještine i iskustvo da bi bila na čelu jednog poslovnog mastodonta kao što je Dinamo te po čemu je zaslužila takvo veliko povjerenje, čast i odgovornost?

Isto tako ne znamo u kojem smjeru nakon najuspješnije sezone u povijesti bi ona preusmjerila Dinamo kao rukovodeća osoba, kakva je misija, vizija i cilj s novom predsjedavajućom, najvažnijom i najodgovornijom osobom u klubu za dizanje Dinama na višu razinu… Koja je strategija za iduću sezonu; kratkoročni, srednjoročni i dugoročni planovi?

Okej, navikli smo na intrige, muljanja, laži i obmane iz Maksimirske 128, no čemu toliki strah ili skrivanje od strane predsjednice uprave, zašto se izbjegava predstavljanje javnosti, urbi et orbi, ionako u kontroliranim uvjetima OPG-a Dinama gdje će sve biti idilično i savršeno?

Draga predsjednice Peras, ako slučajno čitate ovo trivijalno štivo evo savjet; čisto kao neki elementarni znak opće pristojnosti u poslovnom svijetu, a posebice u biznisu kao što je nogomet koji ovisi o masama i gledanosti – predstavite se ljudima, zadovoljite barem formu, od sadržaja ionako ne očekujemo puno jer ipak se politika i pravac kluba vodi 512 kilometara južnije.

Mihael Polovanec


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter