Inicijativa “Ne damo Hajduk” poslala otvoreno pismo gradonačelniku Splita

Inicijativa koja okuplja članove Hajduka pod nazivom “Ne damo Hajduk” poslala je danas otvoreno pismo gradonačelniku Splita Ivi Baldasaru koji je posljednjih dana podigao buru u javnosti svojim izjavama i pokušajima kadroviranja po Hajduku. Pismo prenosimo u cijelosti:

Zašto ste, gospodo, sada počeli govoriti o Hajduku? Gdje ste bili dok su politički postavljene uprave i nadzorni odbori sudjelovali u višegodišnjem devastiranju kluba? Tada je šutnja bila zlato.
Kako je gradonačelnik Ivo Baldasar kazao da svoje nezadovoljstvo temelji na reakcijama navijača i građana, mi moramo reagirati kaonavijači i građani i kazati da bi bili jako zahvalni gospodinu Baldasaru da se što manje pača u rad nogometnog kluba za koji navijamo.

Kako se Hajduk i navijači ne pačaju u rad komunalnog poduzeća “Parkovi i nasadi”, koje je 2013. godinu završilo s minusom od prekočetiri milijuna kuna, tako je pošteno da gradski političari Hajduk puste na miru.

Grad je u trenutku kad je ovaj nogometni klub prestao biti pogodan za isisavanje bilo kakvih sredstava, jer se izvuklo što se mogloizvući, dao članovima da biraju Nadzorni odbor. I to fukncionira. Koliko god se dio političara te novinara trudio lažno prikazati da jesituacija loša, Hajduk je nikad zdraviji. Posluje se racionalno, rezultati nisu ništa lošiji nego li u vrijeme kad su pojedini igrači plaćani ipo pola milijuna eura godišnje, a čitav je rad transparentan. Bizarno zvuče izjave političara da ne mogu vidjeti financijsko stanje kluba.

Za razliku od nekih razvikanih sportskih subjekata, Hajduk je dioničko društvo i kao takav dužan transparentno objavljivati financijska izvješća. Tako da svatko tko želi može na stranicama Fine vidjeti recentno Hajdukovo izvješće. Ako želi. Što pokazuje da izjave takvihpolitičara jednostavno služe za skupljanje jeftinih političkih poena i za to ih može i mora biti sram.

Stoga, gospodo političari, pustite vi Hajduka na miru. Navijači su ga spasili u trenutku kad je bio pred smrtnim hropcem. Tada vasnigdje nije bilo. Red je i da se sad ne pačate. Ostavite klub onima koji su s njime bili stalno i koji jedini bezuvjetno žele dobro. Ovajhibridni socios model pokazao se nemjerljivo uspješnijim od političkih kadroviranja, stoga nemate nikakvo moralno pravo mijenjati ovajsustav. I za kraj, iako vam se izbori čine daleki, napominjemo da su navijači Hajduka dobrog pamćenja. Da, vaše ponašanje sljedećihtjedana nagrađivati će se ili kažnjavati kad za to dođe vrijeme, na najbolji demokratski način.

Inicijativa navijača pod nazivom “Ne damo Hajduk” nastala je prilikom prošlogodišnjeg pokušaja kupnje Hajduka od strane nepoznatih investitora predvođenih američkim odvjetnikom Gloverom. Okupila je članove kluba koji se najčešće druže na društvenim mrežama i forumima. Umjesto raspravljanja odlučili su idejama i znanjem biti korisni klubu i njegovim interesima.

Damjan Raos Carić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter