Istra 1961: Ćorić došao, Brkić otišao

Ivan Brkić
Foto: NK Istra 1961
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Posljednjeg dana prijelaznog roka aktivno je i na Drosini. Novi vratar Istre 1961 postao je Marijan Ćorić dok je Ivan Brkić sporazumno raskinuo ugovor. 21-godišnji Ćorić dolazi kao slobodan igrač, a posljednji klub mu je bila talijanska Parma. Prošao je omladinsku školu kluba iz Pule, ali u kolovozu 2013. godine odlazi u Parmu. U Italiji je još bio član Spezije. Za službene stranice kluba je izjavio:

Imao sam 18 godina kada sam otišao u Parmu gdje je prvu godinu bilo jako dobro i gdje sam standardno branio u Primaveri. Sezonu nakon se dogodio raspad kluba i to nije lijepa strana mog boravaka u Italiji. Međutim, to je sve prošlo pa sam dobio slobodne papire i otišao u Speziju. Kasnije je došao poziv iz Parme pa sam se vratio u prvu ekipu. Prošao sam pripreme s Parmom tako da sam u trenažnom procesu, a trenirao sam i prošle sezone ovdje pa mi nisu strani igrači niti trener Boškovič. Sad samo treba nastaviti raditi u dobrom ritmu. Teren je ogledalo svega i nadam se da će doći i plodovi moga rada. Pratio sam zbivanja u Istri 1961 dok sam bio u Italiji, a pogotovo Kenana Hadžića s kojim sam si prijatelj od malih nogu. Jako sam sretan što sam se vratio kući i sada je na meni da radim punom parom kako bih izborio mjesto u ekipi. Konkurencija je stvarno jaka. Mi mladi mislim da imamo potencijala, dok od Iveše možemo svi jako puno naučiti.

Marijan Ćorić
Foto: NK Istra 1961

21-godišnji Brkić je na Drosinu stigao u srpnju 2013. godine iz Karlovca, a debi u prvoj momčadi je upisao u travnju 2014. godine u srazu sa Slaven Belupom. U sezoni 2014/15 je bio uglavnom standardan te ga se zbog dobrih igara povezivalo s inozemnom transferom, ali je nakon toga izgubio mjesto u početnoj postavi pa je u aktualnoj sezoni upisao samo jedan nastup. Prednost su imali Ivica Ivušić te Vanja Iveša. Ukupno je u dresu Zeleno-žutih upisao 40 nastupa, a za mladu reprezentaciju Hrvatske je igrao dva puta.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter