Istra 1961 objavila detaljne podatke o isplatama posrednicima

Foto: NK Istra 1961

Hrvatski prvoligaši su u sklopu postupka licenciranja obvezni na svojim službenim stranicama najmanje tjedan dana prije objave prvostupanjske odluke Odjela za licenciranje predočiti koliko su u prethodnoj godini ukupno isplatili posrednicima.

Kako je zbog pandemije koronavirusa, na preporuku UEFA-e, ove godine rok za objavu prvostupanjskih odluka pomaknut s 20. travnja na 15. svibnja tako i klubovi HT Prve lige navedenu obvezu trebaju izvršiti do 8. svibnja.

Usprkos odgodi pojedini klubovi su već ispunili svoju dužnost, a jedan od njih je i Istra 1961 koja je u pogledu transparentnosti otišla i korak dalje. Usprkos tome što ih pravilnik ne obvezuje da navedu pojedinačne isplate posrednicima nego samo ukupne s Aldo Drosine su se ipak odlučili na detaljnije izvješće.

Zeleno-žuti su tako naveli da su koristili usluge posrednika u osam slučajeva, od koji neki potječu i iz prijašnjih godina, ali su se isplate rata odnosile i na 2019. godinu. Ukupno su im isplatili oko 650 tisuća kuna.

Detaljan prikaz isplata posrednicima od strane Istre 1961:


Kad su ostali klubovi HT Prve lige u pitanju izvještaje o isplatama posrednicima za 2019. godinu još uvijek nisu objavili Dinamo, Rijeka, Lokomotiva, Hajduk, Gorica i Inter-Zaprešić.

Osijek je naveo da je u tu svrhu potrošio 184.770,60 kuna, Slaven Belupo je bio izdašniji s 1.388.359 kuna, a Varaždin je naveo da posrednicima prošle godine nije isplatio nijednu kunu.

Osim klubova izvještaj o isplatama u ožujku svake godine objavljuje i Komisija za posrednike koja djeluje pri Hrvatskom nogometnom savezu, a ona je utvrdila da su klubovi prošle godine na račune posrednika uplatili 46,5 milijuna kuna. Zanimljivo da se u izvještaju komisije ne navode Osijek i Slaven Belupo, iako su u svojim pojedinačnim izvještajima naveli da su ipak koristili usluge posrednika.

Pročitajte još:

>> Klubovi i igrači HT Prve lige u 2019. godini posrednicima isplatili 46,5 milijuna kuna


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter