Istra 1961 objavila detaljne podatke o isplatama posrednicima

Foto: NK Istra 1961
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatski prvoligaši su u sklopu postupka licenciranja obvezni na svojim službenim stranicama najmanje tjedan dana prije objave prvostupanjske odluke Odjela za licenciranje predočiti koliko su u prethodnoj godini ukupno isplatili posrednicima.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Kako je zbog pandemije koronavirusa, na preporuku UEFA-e, ove godine rok za objavu prvostupanjskih odluka pomaknut s 20. travnja na 15. svibnja tako i klubovi HT Prve lige navedenu obvezu trebaju izvršiti do 8. svibnja.

Usprkos odgodi pojedini klubovi su već ispunili svoju dužnost, a jedan od njih je i Istra 1961 koja je u pogledu transparentnosti otišla i korak dalje. Usprkos tome što ih pravilnik ne obvezuje da navedu pojedinačne isplate posrednicima nego samo ukupne s Aldo Drosine su se ipak odlučili na detaljnije izvješće.

Zeleno-žuti su tako naveli da su koristili usluge posrednika u osam slučajeva, od koji neki potječu i iz prijašnjih godina, ali su se isplate rata odnosile i na 2019. godinu. Ukupno su im isplatili oko 650 tisuća kuna.

Detaljan prikaz isplata posrednicima od strane Istre 1961:


Kad su ostali klubovi HT Prve lige u pitanju izvještaje o isplatama posrednicima za 2019. godinu još uvijek nisu objavili Dinamo, Rijeka, Lokomotiva, Hajduk, Gorica i Inter-Zaprešić.

Osijek je naveo da je u tu svrhu potrošio 184.770,60 kuna, Slaven Belupo je bio izdašniji s 1.388.359 kuna, a Varaždin je naveo da posrednicima prošle godine nije isplatio nijednu kunu.

Osim klubova izvještaj o isplatama u ožujku svake godine objavljuje i Komisija za posrednike koja djeluje pri Hrvatskom nogometnom savezu, a ona je utvrdila da su klubovi prošle godine na račune posrednika uplatili 46,5 milijuna kuna. Zanimljivo da se u izvještaju komisije ne navode Osijek i Slaven Belupo, iako su u svojim pojedinačnim izvještajima naveli da su ipak koristili usluge posrednika.

Pročitajte još:

>> Klubovi i igrači HT Prve lige u 2019. godini posrednicima isplatili 46,5 milijuna kuna


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter