Ivan Kepčija postao vanjski suradnik Hiberniana

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Škotski prvoligaš Hibernian danas je objavio strateško partnerstvo s konzultantskom tvrtkom Planet Football sa sjedištem u Zagrebu koju je 2019. godine osnovao Ivan Kepčija. Bivši sportski djelatnik Dinama, Legije i Hajduka će tako sljedećem europskom suparniku Rijeke pomagati u procesu dovođenja pojačanja. Iz kluba novode da Planet Football konzultantske poslove obavlja i za Brentford FC odnosno FC Midtylland koji su u vlasništvu Matthewa Benhama.

>> Predstavljamo škotski Hibernian – novi europski izazov Rijeke

“Velika je korist za nas imati strateško partnerstvo s tvrtkom Planet Fotball. Kao dio našeg strateškog plana zacrtali smo da želimo biti priznati kao najbolji klub u Škotskoj kad je u pitanju otkrivanje i razvoj domaćih talentiranih igrača, ali također želimo biti poznati po sposobnosti da otkrijemo i angažiramo igrača na međunarodnom tržištu. Ovaj sporazum nam dopušta da imamo pristup Ivanu Kepčiji koji je jako iskusan nogometni djelatnik s velikom poznavanjem međunarodnog tržišta. Ivan će nam pomoći u procesu dovođenja igrača, a poboljšat će i naše resurse kako bi dodatno razvili procese regrutacije igrača. Uz to će, kad uvjeti oko pandemije dozvole, posjetiti našu Akademiju kako bi prezentirao razvoj nogometaša u Hrvatskoj. Uzbuđen sam što smo Ivana i njegovu tvrtku uključiti u našu mrežu i radujem se radu s njim u budućem razdoblju”, rekao je sportski direktor Hibernirana Graeme Mathie.

Kepčija je posljednji angažman imao u Hajduku gdje je od prosinca 2019. do studenog 2020. godine obavljao posao sportskog direktora. Rođen je u Puli 9. svibnja 1982. godine. Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te kineziologiju na Saint Mary’s College of California. 

U SAD-u je radio kao nogometni trener te tehnički direktor nogometnog kluba San Ramon. Trenersku karijeru započeo je 2004. godine kao trener u omladinskoj školi Jadrana iz Poreča. Godinu dana poslije otišao je u SAD na školovanje gdje je boravio do 2014. godine. 

Tri godine bio je zamjenik voditelja Akademije GNK Dinamo u kojeg je došao 2014. godine, a paralelno je dvije godine obnašao dužnost i kao pomoćni trener tadašnjem izborniku Ferdi Milinu zaU-19 reprezentacije Hrvatske. Od 2017. do 2018. godine bio je sportski direktor Legije iz Varšave.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter