Ivan Leko službeno napustio Royal Antwerp

Foto: Royal Antwerp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Belgijski prvoligaš Royal Antwerp je službeno objavio da ih je hrvatski trener Ivan Leko obavijestio o raskidu dosadašnje suradnje kako bi prihvatio ponudu kineskog Shanghai SIPG.

>> Ivan Leko prihvatio ponudu kineskog Shanghai SIPG-a

U objavi na službenim stranicama su naveli: “Prije skoro dva tjedna klub je obaviješten o interesu kineskog Shanghai SIPG za Ivana Leku, a danas smo zaprimili službenu obavijest da trener raskida ugovor i da napušta Royal Antwerp. Nakon odlaska Leke saznali smo da će i njegov pomoćnik Edward Still također karijeru nastaviti u Kini, iako to još uvijek nije službeno potvrđeno. Pod vodstvom Leke ovog ljeta smo stigli do trećeg kupa u povijesti. Prezimili smo u Europi nakon odličnih predstava u grupnoj fazi Europa lige. Royal Antwerp se trenutno nalazi na petom mjestu Pro League. Klub izražava žaljenje što je Leko raskinuo ugovor, ali mu želi uspjeh u nastavku karijere. Klub će sad uzeti vremena kako bi imenovao novog trenera. Do tog trenutka više nećemo istupati u javnost.”

Leko će s kineskim Shanghai SIPG-om potpisati ugovor na dvije godine, a prema neslužbenim informacijama u tom periodu bi trebao zaraditi pet milijuna eura neto. Na poziciji trenera će zamijeniti Vitora Pereiru kojem se sprema otkaz nakon tri uzastopna poraza u azijskog Ligi prvaka te ispadanju u 2. kolu kineskog kupa, a nakon što je modificiranu prvenstvenu sezonu završio u polufinalu doigravanja.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email