Ivan Leko tužio bivšeg agenta zbog tvrdnje da je dogovorio 200.000 eura provizije prilikom transfera Karla Letice

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ivan Leko podnio je tužbu zbog nepovratnog rušenja ugleda pred sudom u Antwerpu protiv svog bivšeg agenta Dejana Veljkovića zbog optužbi koje je protiv njega iznio u svojoj knjizi “Ispovijest Dejana Veljkovića”, u intervjuu belgijskom portalu Het Nieuwsblad, TV istupu u emsiji Pano te u iskazu pred organima gonjenja, a u kojima je naveo da je hrvatski trener primao provizije prilikom transfera momčadi koje je vodio, javlja DeMorgen.

Veljković je bio Lekin agent prilikom njegovog angažmana u OH Leuvenu kojeg je vodio 2014. godine, a optužio ga je da je prilikom transfera Stevena De Pettera iz Mechelena u Sint-Truiden, Ivana Tomečaka i Matsa Ritsa iz Mechelen u Club Brugge te Karla Letice iz Hajduka u Club Brugge dogovorio proviziju u ukupnom iznosu od 300.000 eura.

Najveći iznos od dogovorenog iznosa, čak 200.000 eura, Leko je navodno trebao primiti zbog transfera vratara Karla Letice koji je u ljeto 2018. godine za odštetu od tri milijuna eura preselio s Poljuda u Club Brugge.

Leki je, prema navodima Veljkovića, na koncu isplaćeno samo 34.600 eura obzirom da je u listopadu 2018. godine pritvoren na jedan dan u akciji koje su belgijske vlasti pokrenule zbog namještanja utakmica, pranja novca, utaje poreza i korupcije. Leko je prema navodima flandrijske TV kuće Sporza ispitivan zbog možebitne porezne prijevare, a tom prilikom je navodno priznao da je tijekom rada u OH Leuvenu djelomično bio plaćen na crno.

Veljković je osim Leke u svojim istupima optužio niz osoba iz belgijskog nogometa, a javni tužitelj uskoro treba donijeti konačnu odluku u ovom slučaju nakon čega će biti jasno tko će se suočiti s progonom.

Ivan Leko je trenutno trener kineskog Shanghai Porta kojeg vodi već godinu dana. U netom završenoj sezoni tamošnje lige osvojio je drugo mjesto na ljestvici sa šest bodova zaostatka za prvakom Shandongom. Od istog kluba je poražen i u finalu kineskog kupa.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter