Ivan Leko tužio bivšeg agenta zbog tvrdnje da je dogovorio 200.000 eura provizije prilikom transfera Karla Letice

Ivan Leko podnio je tužbu zbog nepovratnog rušenja ugleda pred sudom u Antwerpu protiv svog bivšeg agenta Dejana Veljkovića zbog optužbi koje je protiv njega iznio u svojoj knjizi “Ispovijest Dejana Veljkovića”, u intervjuu belgijskom portalu Het Nieuwsblad, TV istupu u emsiji Pano te u iskazu pred organima gonjenja, a u kojima je naveo da je hrvatski trener primao provizije prilikom transfera momčadi koje je vodio, javlja DeMorgen.

Veljković je bio Lekin agent prilikom njegovog angažmana u OH Leuvenu kojeg je vodio 2014. godine, a optužio ga je da je prilikom transfera Stevena De Pettera iz Mechelena u Sint-Truiden, Ivana Tomečaka i Matsa Ritsa iz Mechelen u Club Brugge te Karla Letice iz Hajduka u Club Brugge dogovorio proviziju u ukupnom iznosu od 300.000 eura.

Najveći iznos od dogovorenog iznosa, čak 200.000 eura, Leko je navodno trebao primiti zbog transfera vratara Karla Letice koji je u ljeto 2018. godine za odštetu od tri milijuna eura preselio s Poljuda u Club Brugge.

Leki je, prema navodima Veljkovića, na koncu isplaćeno samo 34.600 eura obzirom da je u listopadu 2018. godine pritvoren na jedan dan u akciji koje su belgijske vlasti pokrenule zbog namještanja utakmica, pranja novca, utaje poreza i korupcije. Leko je prema navodima flandrijske TV kuće Sporza ispitivan zbog možebitne porezne prijevare, a tom prilikom je navodno priznao da je tijekom rada u OH Leuvenu djelomično bio plaćen na crno.

Veljković je osim Leke u svojim istupima optužio niz osoba iz belgijskog nogometa, a javni tužitelj uskoro treba donijeti konačnu odluku u ovom slučaju nakon čega će biti jasno tko će se suočiti s progonom.

Ivan Leko je trenutno trener kineskog Shanghai Porta kojeg vodi već godinu dana. U netom završenoj sezoni tamošnje lige osvojio je drugo mjesto na ljestvici sa šest bodova zaostatka za prvakom Shandongom. Od istog kluba je poražen i u finalu kineskog kupa.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter