Ivan Leko za prvo pojačanje odabrao Antu Majstorovića

Foto: NK Osijek
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Stoper Osijeka Ante Majstorović seli u Kinu gdje će se pridružiti Shanghai SIPG-u kojeg je nedavno preuzeo hrvatski trener Ivan Leko. Prema neslužbenim informacijama Bijelo-plavima će pripasti odšteta između dva i tri milijuna eura, a sam igrač će na sezonskoj razini zarađivati 700.000 eura.

– “U 28. sam godini, moram razmišljati o egzistencijalnim stvarima jer igrački vijek prilično kratko traje i treba se osigurati tijekom karijere. To je i presudilo u mojoj odluci, isključivo financijska strana ove priče. Kako bi se reklo, ponuda je prilično nemoralna da bih je mogao odbiti. Uvjeti koji me tamo čekaju su za mene fantastični i čovjek se u takvim situacijama ne može premišljati. Moram misliti i na obitelj, kada mi se već pružila prilika za popriličnu zaradu. Bilo je ranije i nekih europskih ponuda, ali nijedna ni blizu ove koja je stigla iz Kine.”, rekao je Majstorović na oproštaju od Osijeka.

27-godišnjak je u Osijeku proveo godinu u pol dana u kojima je upisao 55 nastupa i dva gola te je prošle godine nagrađen od strane Kohorte za najboljeg igrača sezone, a o tom periodu je rekao: “Ovdje sam se osjećao najljepše u karijeri, sve je zaista bilo savršeno. Mogu reći da sam pritom igrao i svoj najbolji nogomet, zbog čega je i uslijedila ovakva ponuda koja se kod mnogih od nas dobiva jednom ili nijednom u životu. Zahvalan sam treneru i Klubu što su mi izašli u susret, sigurno ću biti veliki navijač Osijeka u budućnosti. Tko zna – ne bih rekao zbogom nego ipak doviđenja. Iskreno, volio bih se jednog dana vratiti, zaigrati na Pampasu. Hvala našim navijačima, od prvog dana su me sjajno prihvatili, a ja sam se nastojao odužiti poštenim odnosom jer sam na svakoj utakmici pružao maksimum. Dobio sam i nagradu Kohorte na što sam ponosan jer sam tada tek jednu cijelu sezonu proveo u osječkim redovima. Vjerujem da ljudi razumiju situaciju u kojoj sam se našao i odluku koja je uslijedila.”

U očekivanjima u Shanghai i budućoj suradnji s Ivanom Lekom je dodao: “Naravno da je i to dobrim dijelom utjecalo na ovakav rasplet. Lakše ću se prilagoditi novom načinu života i jednoj drukčijoj kulturi u ogromnom gradu u koji idem. O Ivanu Leki sam čuo samo najbolje stvari. Što se tiče igrača, znam da je Hulk otišao, no ostali su i dalje Oscar, Lopez, Arnautović… Nadam se da ću se tamo dobro uklopiti i opravdati očekivanja.”

Osim u Osijeku Majstorović je u igračkoj karijeri nosio i dres Lokomotive, Dinama, RNK Splita i Imotskog.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email