Ivan Mance više nije sportski direktor Rijeke (VIDEO)

Foto: HNK Rijeka
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Rijeka je ostala bez sportskog direktora. Nakon devet godina Kantridu odnosno Rujevicu je napustio Ivan Mance koji je prvotno bio vratar, potom prvi suradnik Srećka Juričića, a od 30. lipnja prošle godine je i formalno preuzeo ulogu prvog čovjeka riječke struke. U tom periodu Rijeka je osvojila jedan naslov prvaka Hrvatske te četiri Hrvatska nogometna kupa, a zapažene uspjehe imala je i u Europi obzirom da je u čztiri navrata igrala grupnu fazu Europske lige.

“Hvala svima na predivnim trenucima, odlazim iz kluba kao najsretniji čovjek na svijetu. U razgovoru smo došli do zajedničkog zaključka da je sad pravo vrijeme da klub ide u jednu dodatnu nadogradnju jer je klub najvažniji od svih. I ja sam trenutno završio svoj put u klub i ostajem najveći navijač.”, poručio je između ostaloga Mance u oproštajnom intervjuu koji je objavljen na službenim stranicama kluba.


Predsjednik kluba Damir Mišković je pak poručio: “Na početku želim zahvaliti Ivanu Manceu na svemu što je učinio za Hrvatski nogometni klub Rijeka u proteklih devet godina, kako u igračkom dijelu kada nam se priključio na početku naše priče, te sve što je učinio u radu sportskog segmenta zajedno sa Srećkom Juričićem. Mislim da o radu kluba, pa tako i radu Ivana Mancea u procesu izgradnje prve ekipe i mnogih drugih segmenata koja ulaze u rad zamjenika odnosno sportskog direktora, najbolje svjedoče sjajni rezultati koje je Rijeka ostvarivala. Dovoljno je spomenuti osvojena četiri Kupa Hrvatske, četiri plasmana u skupine Europske lige, Superkup i naravno toliko željeni naslov prvaka kojega smo svi toliko čekali i u kojeg smo uložili veliku energiju i trud. Nakon svega što smo ostvarili mislim da je nepotrebno reći da smo napravili pun pogodak kad smo priključili Ivana Mancea u sportski segment po završetku njegove igračke karijere. Ivan je nakon završetka prošle sezone kroz razgovor naglasio da razmišlja o odlasku, te da smatra da bi za Rijeku bilo najbolje da u klub dođe jedna nova energija koja će povesti Rijeku prema novim uspjesima. Naravno da smo mu izašli u susret, to je najmanje što možemo učinti nakon svega što je napravio za klub. Rastajemo se u najboljim mogućim odnosima kao poslovni suradnici, ali prije svega kao prijatelji koji su zajedno ispisali neke od najljepših stranica riječke nogometne priče. Mogu iskreno reći na kraju da nam je žao što odlazi, ali isto tako da ima našu podršku u nastavku svoje karijere. Ono što je sigurno, a i Ivan to i sam zna, da smo mu zahvalni na svemu što je napravio i da su mu vrata Rijeke uvijek su mu otvorena. Rijeka je stabilan i organiziran klub i nastavljamo svoju priču zacrtanim putem kao što smo činili svih proteklih sezona.”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email