Ivan Rakitić se nakon šest godina vraća u Sevillu

Foto: Clément Bucco-Lechat / Wikipedia (CC BY-SA 3.0)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ivan Rakitić nakon šest godina napušta Barcelonu i vraća se u Sevillu. 32-godišnji veznjak je prema pisanju Marce trenutačno na liječničkim pregledima nakon kojih će s andaluzijskim klubom potpisati ugovor na sljedeće tri sezone.

Rakitić je na Camp Nou u šest godina upisao 310 nastupa u kojima je postigao 35 golova i 42 asistencije te je tom prigodom osvojio četiri naslova prvaka Španjolske, četiri španjolska kupa kralja, tri superkupa, jedan put je bio prvak Europe, dva puta osvajač FIFA klupskog prvenstva, kao i UEFA Superkupa. Dolaskom novog trenera Ronalda Koemana priopćeno mu je da Barcelona više ne računa na njegove usluge.

U Sevilli je prethodno igrao tri sezone nakon što je u ljeto 2011. godine za odštetu od 2,5 milijuna eura došao iz Schalkea 04, a prvu epizodu u klubu je zaključio kad je kao kapetan podigao trofej namijenjen osvajaču Europske lige nakon čega je za 18 milijuna eura preselio u Barcelonu.

Sevilla je i aktualni osvajač Europske lige koja će 24. rujna u Budimpešti u UEFA Superkupu igrati s prvakom Europe Bayernom, a trener Julen Lopetegui u Rakitiću dobiva zamjenu za Evera Banegu koji karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji.

Hrvatski reprezentativac je prije nekoliko dana oslobođen obveza u Vatrenima koje očekuju susrete Lige nacija protiv Portugala i Francuske.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email