Izbori u HNS-u! Udruga prvoligaša izgubila predstavnike?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Danas je u zagrebačkom Hypo centru održana izborna Skupština HNS-a na kojoj je Davor Šuker jednoglasnom potporom 48 prisutnih skupštinara dobio novi četverogodišnji mandat. Uz to je izabran novi saziv Izvršnog odbora, Damir Vrbanović će i iduće četiri godine biti prvi operativac odnosno izvršni predsjednik Saveza, izglasane su u ovom trenutku javnosti još uvijek nepoznate promjene Statuta i Disciplinskog pravilnika, potvrđen je novi saziv Arbitraže HNS-a, prihvaćena su izvješća o radu različitih tijela Saveza kao i financijsko izvješće za prošlu te plan za ovu godinu.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Za 16 mjesta u IO natjecala su se ukupno 22 kandidata. Članovi IO i dalje ostaju Ante Vučemilović-Šimunović, Božo Galić, Zdravko Mamić, Đuro Bukvić, Drago Lucić, Damir Mišković, Ante Kulušić, Nenad Horvatić, Robert Markulin, Stjepan Merkaš i Korado Soldatić dok su novi članovi Dubravko Galović, Davor Ivić, Slavko Prišćan, Marijan Kustić i Alojzije Šupraha.

Od bivšeg saziva novi mandat nije dobio jedino Stjepan Križarić koji se u bliskoj prošlosti usprotivio novim ustrojem nižih liga, dok Pero Vićan, Paško Viđak, Miroslav Uljan i Miroslav Čačija nisu ni sudjelovali kao kandidati za IO na današnjoj Skupštini. Uz Križarića nedovoljan broj glasova su imali i Mate Dugandžić, Krešimir Perković, Reno Sinovčić, Stjepan Žugaj i Igor Žiković.

Na prijedlog Davora Šukera kao dopredsjednici su izabrani Zdravko Mamić (prvi dopredsjednik), Ante Vučemilović-Šimunović, Ante Kulušić, Damir Mišković i Đuro Bukvić.

Koje su točno promjene napravljene u Statutu Saveza još uvijek nije poznato, no s obzirom na novi saziv IO vrlo vjerojatno su ostvarene najave da predsjednik Udruge prvoligaša automatski više neće biti član IO i dopredsjednik HNS-a.

Prema financijskom izvješću prihodi Saveza u 2013. godini su iznosili 77.789.168,22 kune, dok su rashodi iznosili 97.200.854,16 kuna. Manjak od 19.411.685,94 kuna nadoknađen je iz salda fonda. U 2014. godini prihodi su planirani u iznosu od 193 milijuna kuna dok planirani rashodi iznose 164 milijuna kuna.


Karlo Propadalo


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email