Izvučene skupine za Svjetsko prvenstvo u Rusiji: Hrvatska protiv Argentine, Islanda i Nigerije

Twitter/ #WorldCupDraw

U Kongresnoj palači Kremlj održan je ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u 11 ruskih gradova u terminu od 14. lipnja do 15. srpnja 2018. godine.

S obzirom na to da je Rusija članica europske nogometne organizacije (UEFA) biti će ovo prvo svjetsko prvenstvo (uvjetno rečeno) u Europi nakon Njemačke 2006. godine.

Reprezentacije su prethodno ždrijebu podijeljene u četiri jakosne skupine, a Hrvatska se nalazila u drugoj jakosnoj skupini zajedno sa Španjolskom, Švicarskom, Engleskom, Kolumbijom, Meksikom, Urugvajem i Peruom.

fifa.com

Rusija je s obzirom na to da je domaćin automatizmom smještena u skupinu A na poziciju jedan. Hrvatska je tako ždrijebom u skupini D zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom. Svjetsko prvenstvo u Rusiji domaćin će utakmicom na Lužnjiki stadionu u Moskvi 14. lipnja (18h) otvoriti sa Saudijskom Arabijom, dok će Hrvatska svoju prvu utakmicu odigrati 16. lipnja protiv Nigerije u Kalinjigradu (21h). Preostale reprezentacije (31) ždrijebom su raspoređene u sljedećih osam skupina:

Skupina A

Skupina B

Skupina C

Skupina D

 

Skupina E

Skupina F

Skupina G

Skupina H

 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter