Jan Jurčec potpisao ugovor s austrijskim prvoligašem kojeg vodi Miroslav Klose

Twitter/SRC Altach

Dvadesetjednogodišnji Jan Jurčec uspješno je odradio probni period u austrijskom prvoligašu Altachu koji je danas i službeno potvrdio dogovor suradnje na dvije godine uz mogućnost produljenja iste za još jednu godinu.

Krilni napadač prošle je sezone branio boje drugoligaša Kustošije koja je izdanje završila na petom mjestu, čemu je novi igrač kluba u kojem trenersku klupu od ovog ljeta vodi legendarni napadač Miroslav Klose – pridodao osam pogodaka (uz šest asistencija) čime je bio i najbolji strijelac hrvatskog drugoligaša.

Nakon službene objave sportski direktor Altacha se javnosti obratio riječima: “Jan je veoma talentiran i dinamičan igrač, s dobrim udarcem. Iza sebe ima već dvije dobre sezone profesionalnog nogometa u drugoligaškom hrvatskom društvu i uvjeren sam da će se dokazati ovdje kod nas. Tijekom proteklih nekoliko tjedana svojim nas je radom uvjerio u svoje vrijednosti te će treneru biti na raspolaganju od početka sezone”.

Sam igrač nakon potpisa ugovora je izjavio: “Stvarno sam sretan što mi Altach pruža priliku za korak dalje u mojoj karijeri. Od prvog sam dana ovjde odlično primljen i sada jedva čekam nastupe i pobjede”.

Jurčec je rođen u Zagrebu, a prve nogometne korake napravio je u NK Vrapče, a osim za Kustošiju – u mlađim kategorijama je od prosinca 2012. do sredine kolovoza 2014. bio član Lokomotive.

Njegov novi klub posljednju je sezonu elitnog razreda austrijskog nogometa u prvom dijelu okončao na posljednjem mjestu, a zatim u ‘Ligi za ostanak’ kao treći od šest klubova osigurao još jednu prvoligašku sezonu.