Joviću sraz Osijeka i Gorice

Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Određene su službene osobe za 9. kolo HT Prve lige kojim će se zaključiti prvi krug prvenstva. Centralna utakmica trebao je biti derbi Hajduka i Dinama na Poljudu, no zbog europskih obveza Plavi su iskoristili “joker” te su odgodili dvoboj.

Najzanimljiviji duel nas tako očekuje u nedjelju od 19:05 u Gradskom vrtu kada će Osijek biti domaćin Gorici, a glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba kojem će pomagati sugrađani Luka Pušić, Dejan Vuković i Goran Pečarić dok će za VAR biti zaduženi Ante Čuljak (Zagreb) i Vedran Đurak (Stupno). Delegat utakmice je Krešimir Glavina (Prelog), a kontrolor suđenja Domagoj Vučkov (Rijeka) dok će ispred HNS-a za sigurnost brinuti Miroslav Marković.

Kolo će u petak od 20 sati u Kranjčevićevoj otvoriti Hrvatski dragovoljac i Rijeka te Dario Bel iz Osijeka dok će subotnji program od 17 sati u Koprivnici početi duelom Slaven Belupa i Istre 1961 koji će suditi Zdenko Lovrić iz Đakova. Istog dana od 19:05 Ivan Bebek iz Rijeke će na Šubićevcu označiti početak susreta Šibenika i Lokomotive.

Službene osobe za 9. kolo: