Julian Nagelsmann postaje novi trener Bayerna

Foto: Steffen Prößdorf / Wikimedia

Bayern je potvrdio da će Julian Nagelsmann od 1. srpnja postati njihov novi trener. 33-godišnjak će na klupi zamijeniti Hansija Flicka s kojim se na koncu sezone raskida suradnja na njegov zahtjev dok je s novim šefom stručnog stožera dogovoren angažman do 30. lipnja 2026. godine.

“Julian Nagelsmann predstavlja novu generaciju trenera. Unatoč mladosti, on već ima impresivan životopis. Uvjereni smo da s Julianom možemo nastaviti veličanstvene uspjehe koje smo imali posljednjih godina.”, rekao je predsjednik kluba Herbert Hainer.

Član uprave Oliver Kahn je dodao: “Julianov ugovor koji traje pet godina pokazuje koliko je predan FC Bayernu. Uvjeren sam da će sportska budućnost FC Bayerna biti vrlo uspješna s Julianom Nagelsmannom.”

“Razgovori s Julianom bili su vrlo srdačni i konstruktivni. Imat ćemo s njim puno radosti – u to sam siguran.”, dodao je sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Flick napušta bavarski klub nakon skoro dvije godine suradnje u kojima je do sada osvojio šest trofeja uključujući i Ligu prvaka, a na dobrom je putu i da po drugi put uzastopno postane prvak Njemačke. Po svemu sudeći njegov sljedeći posao će biti izbornik njemačke reprezentacije koju nakon završetka Europskog prvenstva napušta Joachim Löw. Upravo je Flick od 2006. do 2014. bio njegov prvi suradnik u nacionalnoj momčadi.

Klub iz Münchena će prema neslužbenim informacijama Nagelsmannovom sadašnjem klubu RB Leipzigu isplatiti odštetu od 25 milijuna eura uključujući bonuse kako bi prijevremeno raskinuli suradnju.

Nagelsmann je od veljače 2016. godine bio trener TSG Hoffenheima postavši najmlađi glavni trener u povijesti Bundeslige. Od srpnja 2019. godine preuzeo je RB Leipzig s kojim je prošle sezone igrao u polufinalu Lige prvaka.