Koeficijenti za Europu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U nastavku pogledajte ažurirani pregled koeficijenata i statusa hrvatskih nogometnih klubova koji su ove godine izborili ili se još bore za ulazak u natjecanja u Europi.

Liga prvaka:
Dinamo je sigurno nositelj u 2. i 3. pretkolu. Ukoliko preskoči obje prepreke i plasira se u 4. pretkolo u kojem nastupa 10 klubova, trenutno nema status nositelja. Klubovi s boljim koeficijentom koji su već osigurali plasman u Ligu prvaka su: Red Bull, BATE i Celtic. Češku će predstavljati Sparta ili Viktoria i oba kluba imaju bolji koeficijent. Vrlo blizu plasmanu su Basel i Steaua, s tim da će prvak Švicarske vrlo vjerojatno imati direktan plasman u grupnu fazu. Naime, vjerojatno je da se neće koristiti rezervirano mjesto za branitelja naslova u Ligi prvaka jer su ovogodišnji polufinalisti Atletico, Bayern i Real već izborili plasman kroz prvenstvo za iduću sezonu Lige prvaka, a i Chelsea je jako blizu plasmanu kroz ligu jer im nedostaje samo bod. Da bi se ispunio uvjet, dovoljno je i da Chelsea ne osvoji LP.

Ukoliko bilo koji od navedenih klubova kiksa u prva 2 pretkola, Dinamo će automatski postati nositelj i u zadnjem pretkolu.

Europska liga:
Sigurni predstavnici su Rijeka i Hajduk. Za preostalo mjesto se bore Split i Lokomotiva.
Tko god bio hrvatski predstavnik u 1. pretkolu EL, imat će status nositelja.

U 2. pretkolu Hajduk i Rijeka imat će status nositelja, a Split ili Lokomotiva vrlo vjerojatno neće uživati isti status.

Što se 3. pretkola tiče, Hajduk, prema trenutnoj situaciji u europskim ligama, uživa status nositelja, dok Rijeci isti status bježi za 2 mjesta. U ovom pretkolu nastupa 58 ekipa, pa status nositelja ima 29 ekipa. Hajduk je trenutno drži 27. poziciju, a Rijeka 31.

Ukoliko bi se Hajduk i Rijeka plasirali u 4. pretkolo, tamo vrlo vjerojatno ne bi imali status nositelja.

Detaljniji prikaz po ligama dan je u nastavku teksta. Države u tablici su rangirane prema koeficijentu na početklu sezone. Crvenom bojom označeni su klubovi koji su osigurali plasman i imaju bolji koeficijent od nekog od hrvatskih predstavnika.Zelenom bojom označeni su klubovi koji imaju bolji koeficijent, ali su izgubili sve šanse za plasman ili ne smetaju našim predstavnicima. Žutom su bojom označeni klubovi koji smetaju jednom ili više naših predstavnika, a ne smetaju ostalima. Na nekim mjestima bojom je označena faza natjecanja gdje će se plasirati neki od klubova s boljim koeficijentom, ali još se ne zna točno koji.

Radi lakše usporedbe, koeficijenti naših klubova su:
Dinamo 23.925
Hajduk 9.925
Rijeka 8.925
Split 4.925
Lokomotiva 4.425

Kalun, SplitKada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email