Kohorta najavila prosvjed za utakmicu sa Splitom

Grafika: Kohorta
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Kohorta Osijek je na službenoj facebook stranici najavila prosvjed koji će se održati u nedjelju 9. travnja na utakmici 27. kola MAXtv Prve lige između Osijeka i RNK Splita koja se s početkom u 19 sati igra na Gradskom vrtu.

Povod za prosvjed su nedavna privođenja pripadanika ove navijačke skupine koji se tereti da su neprimjereno navijali za vrijeme utakmica.

U proglasu koji su objavili piše:

NK OSIJEK – RNK Split (nedjelja, 19h)

Na ovaj način šaljemo poruku kako država u kojoj živimo lagano klizi prema totalitarnoj kontroli društva, s obzirom na to da su prijetnje zbog javnih izricanja stavova, nasilna privođenja, posjeti obiteljskim domovima u gluho doba noći, obavijesni razgovori u policijskim postajama za benigne prekršaje, pokretanje sudskih postupaka te ostale metode maltretiranja koje se posljednjih dana učestalo provode, čak i prema djevojkama, postale dio svakodnevice s kojom se suočavamo. Sve skupa podsjeća na najrigidnije metode kojima se totalitarni sustavi koriste u slučajevima “verbalnoga delikta”, “govora mržnje” i ostalih etiketa koje se lijepe na najobičniji navijački folklor, odnosno međusobne provokacije te verbalna sredstva pritiska na suparničku momčad ili navijačku skupinu. Naši očevi, starija braća i prijatelji s tribina ginuli su prije više od dva desetljeća kako bi se izborili za neovisnu Hrvatsku te istinsku slobodu i demokraciju, u kojoj nema mjesta takvim metodama, odnosno sprezi politike, kriminala, represivnoga aparata i sudstva. Dakle, bez obzira na naše ograničene mogućnosti, nećemo odustati od borbe za slobodu govora te pozivamo da nam se pridruže svi oni koji osjećaju da se sustav nepravedno iživljava nad njima!

PROGONI, SUDOVI, ZABRANE, STANICE NE MOGU UBITI LJUBAV BEZ GRANICE!


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter