Krunoslav Rendulić imenovan novim trenerom Gorice

Foto: HNK Gorica
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Gorica je dobila nasljednika Siniše Oreščanina. Klupu kluba je preuzeo Krunoslav Rendulić s kojim je potpisan ugovor do ljeta 2024. godine. 47-godišnji stručnjak je bio bez angažmana od ožujka ove godine kada je raskinuo suradnju sa Šibenikom kojeg je uspješno vodio u povratničkoj sezoni u najvišem rangu natjecanja.

– “Prvi dojmovi su više nego pozitivni. Zahvaljujem predsjedniku Nenadu Črnku na ukazanom povjerenju, sretan sam što sam ovdje, jer Gorica je klub koji je posljednjih godina u ekspanziji, i organizacijski i u svakom drugom smislu ide prema naprijed. Nadam se da ćemo svi zajedno napraviti dobar rezultat, da ćemo nastaviti tom uzlaznom putanjom i da će ova naša priča ispasti jako dobra i uspješna”, bili su prvi dojmovi novog trenera. 

S pripremama za novu natjecateljsku sezonu Gorica kreće se sredinom lipnja, a stručni stožer će osim Gorana Rosande biti identičan onom s kojim je surađivao prethodni trener: “Stožer će ostati isti kao i dosad, smatram da nema potrebe mijenjati ono što je dobro i kvalitetno. Sve te dečke poznajem od ranije, znam da je riječ o kvalitetnim ljudima i stručnjacima, tako da tu nema ništa dvojbeno. S pripremama ćemo krenuti 14. lipnja, kao što je i ranije bilo planirano, s tim da ćemo igračima podijeliti plan rada i za tjedan prije početka priprema”.

Na koncu je rekao: “Mogu obećati red, rad i disciplinu. Bez toga neće ići, to je prva i osnovna stvar, koja se mora poštivati. Za sve ostalo se možemo dogovarati, jer svaki trener mora se adaptirati na momčad koju ima. Gorica ima dobru momčad, i do sad je pokušavala kroz posjed biti dominantna, a to ćemo nastojati i zadržati. Ako govorimo o fazi obrane, ideja je igrati visoki presing, težit ćemo takvoj ideji, a koliko ćemo u tome uspjeti, o tom potom.”

Predsjednik kluba Nenad Črnko uvjeren je izjavio: “Smatramo da će Rendulić nastaviti put kojim je Gorica krenula u posljednjem razdoblju. Odabrali smo upravo njega zato što je svojim dosadašnjim radom potvrdio je da se uklapa u filozofiju našega kluba, a to je, osim stvaranja rezultata, i stvaranje te razvoj mladih igrača”.

Rendulić je kao igrač nastupao za 11 klubova (Osijek, Belišće, Šibenik, Zagreb, Hajduk, Kamen Ingrad, Rijeka, slovenski Interblock, Lučko i Vinogradar), a trenersku karijeru je počeo kao pomoćnik Dragana Skočića u iranskom Fooladu, nakon čega je bio suradnik Luke Bonačića u katarskom Al-Arabiju.

Prvi samostalni angažman imao je u Istri 1961 gdje se zadržao manje od pola godine, a od lipnja 2019. do ožujka ove godine vodio je Šibenik s kojim je u prvoj sezoni te u trenutku prekida prvenstva u Drugoj HNL bio na prvom mjestu ljestvice što je Narančastima nakon osam godina donijelo povratak u prvoligaško društvo. U netom završenoj sezoni HT Prve lige Šibenik je bio jedno od ugodnijih iznenađenja što su pokazale i gostujuće pobjede protiv Hajduka i Dinama te domaća protiv Rijeke, ali na koncu su mu presudile trzavice s novim kolumbijskim vlasnicima kluba sa Šubićevca.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email