Krznar: “Dobili smo atraktivnu i kompetitivnu grupu”

Screenshot: GNK Dinamo / You Tube
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ždrijebom u Istanbulu odlučeno je da će Dinamo europsku jesen provesti u skupini H Europske lige gdje će odmjeriti snage s Genkom, West Hamom i Rapidom. Plavi će prvu utakmicu u grupi igrati 16. rujna te će pokušati izboriti jednu do prve tri pozicije na ljestvici kako bi ostvarili plasman u proljeće u Europi.

Nakon plesa kuglica u Maksimiru je pred novinare izašao trener Damir Krznar koji je izrekao prve dojmove: “Za svaku grupu vrijedi rečenica moglo je bolje, a moglo je i gore. Mislim da smo vrlo konkurentni u našoj grupi. Grupa je i atraktivna, a opet i kompetitivna. Moglo je i puno gore. Mi smo zadovoljni. U kojoj god grupi bili naš cilj je uvijek biti najbolji mogući. Vjerujemo da u ovoj grupi možemo to dostići- Koncentrirat ćemo se polako utakmicu po utakmicu i pokušat barem doći do prve dvije pozicije koje su sasvim sigurno atraktivne. S obzirom na to da i pozicija tri vodi u daljnje natjecanje u Konferencijskog ligi, vjerujem da ćemo do jednog tih ciljeva doći.”

Na upit kojeg suparnika vidi kao najtežeg Krznar je odgovorio: “Sigurno da West Ham, pošto dolazi iz Premier lige, sigurno da zvuči i najmoćnije od ta tri protivnika. Ne treba podcjenjivati ni Genk, mislim da je isto tako belgijska liga vrlo dobra liga. Tu su i Austrijanci s kojima smo imali prilike se suočiti prošle godine (op.a. Wolfsberger). To je završilo dobro. Vjerovat ćemo da su i oni na toj nekakvoj razini i da tu isto tako možemo polagati nade u jedan dobar rezultat protiv njih.”

Dinamo do sada nije igrao protiv Genka i West Hama dok se s Rapidom sastao u sezoni 1971./72. u 2. kolu Kupa velesajamskih gradova kada je u Zagrebu bilo 2:2, a u Beču 0:0 pa je zbog više golova postignutih u gostima dalje prošla austrijska momčad.


Raspored grupe H Europske lige:

1. kolo, 16. rujna:
2. kolo, 30. rujna:
3. kolo, 21. listopada:
4. kolo, 4. studenog:
5. kolo, 25. studenog:
6. kolo, 9. prosinca:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email