Search
Close this search box.

Kup je itekako bitan

Foto: Mario Braić

Iako se kup dugo podcjenjivao kao natjecanje od ove sezone je dobio puno više na važnosti. Pobjednik ide u kvalifikacije za Europsku ligu. Naš predstavnik natjecanje započinje od 1. pretkola u kojem bi Hajduk bio nositelj, dok je u 2. trenutno na granici gornjeg i donjeg dijela ždrijeba.

Stiže opet Varaždin. Ovaj put jači povratkom kartoniranih Mitrovskog i Vukčevića. Osim toga imaju sigurno i veći motiv u ovom natjecanju.

Karoglan mora biti oprezan u vaganju koliko zamjena napraviti za ovu utakmicu. One najviše načete i umorne može ostaviti na klupi, a nekima pružiti još jednu priliku. Iako su je rijetki do sada uopće zaslužili.

Najava bi mogla biti ista kao i prošlu utakmicu u prvenstvu, ali je sad tu i samopouzdanje Varaždina da može pružiti žestok otpor. S druge strane Bili će imati još veći motiv pokazati kako je ono u gostima bio loš dan.

Svakako će smjer događaja usmjeriti koliko će tko u početku biti opasan po gol protivnika. Ako se Hajduk nametne kao u utakmicama s Rudešom i Slaven Belupom popustiti će brzo otpor Varaždina, ali isto tako ako gosti provuku koju opasnu tranziciju ili čak povedu narast će im krila. Bili jednostavno u svakom trenutku moraju imati potpuno kontrolu nad koncentracijom što do sada nije bio slučaj.

Svojeglavost i nervoze ne smije biti bez obzira na rezultat. I to je isto tako jedan proces u stvaranju pobjedničke momčadi, koji smo morali davno svladati. Nitko neće skinuti gaće zato što sa suprotne strane dolazi jaki Hajduk, dapače, svi imaju dodatnu želju pokazati svoju kvalitetu.

Uz to, nažalost, u ovoj državi zbog nepravde ponekad moraš biti puno bolji od svog suparnika u polju za konačnu pobjedu. S tim se živi godinama i kao normalnim ljudima teško se naviknuti, i nikad se ne treba pomiriti. Treba uvijek prosvjedovati iako se neće nikad promijeniti. Korijenje je duboko prodrlo i čvrsto se drži. Pri tome ne treba zaboraviti svoju odgovornost. Svoju igru, koja trenutno realno nije na razini za osvojiti kup i/ili naslov.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter