Kustić: Nastavak HT Prve lige ovisi o Nacionalnom stožeru civilne zaštite

Foto: Luka Mladinić
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić gostovao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska te je tom prigodom iznio informacije o očekivanom datumu nastavka HT Prve lige te statusu ostalih natjecanja počevši od Druge HNL pa naniže.

Na pitanje hoće li do nastavka Prve HNL doći 6. lipnja, dok bi se polufinale kupa trebalo igrati tjedan dana ranije Kustić je odgovorio:

“Radne komisije pripremaju, odnosno već su pripremile određene datume, ali sve, naravno ovisi o Stožeru civilne zaštite i epidemiolozima hoćemo li dobiti suglasnost da možemo krenuti s natjecanjima. Jučer smo imali sastanak radne skupine, imao je i gospodin Družak ispred Središnjeg državnog ureda za šport s epidemiolozima. Razgovarali smo i čekamo odluke. Sada je najbitnije dogovoriti način na koji će se testirati igrači. Ovaj prvi prijedlog da bi se igrači tri puta testirali iziskuje uistinu velika financijska sredstva koja bi se trebala platiti da bi se natjecanje pokrenulo, što mislim da je previše i za same klubove. Mislim da će se taj broj smanjiti.
Kad je u pitanju sami datum, sve ovisi i o tome kada će igrači početi sa skupnim treniranjem. Očekujemo odluku da se krene sa skupnim treninzima i da mogu odigravati prijateljske utakmice.
Nije isto trenirati kod kuće i individualno, tako da bi im puno značilo da krenu sa skupnim treninzima, uz prijateljske utakmice prije samog početka natjecanja.

O nastavku Druge HNL je rekao:

“Što se tiče prve lige ostalo je još deset kola, a treba se odigrati i polufinale i finale Kupa, a što se tiče druge lige tu ćemo ići prema zaključenju natjecanja. Radne skupine rade, a uskoro će i Izvršni odbor donijeti konačnu odluku. Što se tiče Europe, UEFA isto daje svoje naputke, ali teško je konkretno govoriti o nekim datumima u skoroj budućnosti, pogotovo kad je ovaj koronavirus u pitanju. Ali, nadam se da će uskoro sve krenuti u normalu i da ćemo se vratiti nogometu. Financijskih problema uvijek ima, a bit će teških situacija i u budućnosti. Nakon dosta razgovora s predstavnicima drugoligaša, dobili smo dopis sa bi oni da se stane s daljnjim natjecanjem. Idemo u tom smjeru da se sve od druge lige naniže zaključi.”

Nastavka sezone neće biti ni i u amaterskim natjecanjima:

“Imali smo sastanak s tajnicima središta, nakon toga su predsjednici županijskih saveza održali svoje sastanke i nama dostavili određene zaključke. Mi u sklopu HNS-a imamo svoja radna tijela i komisije koje zasjedaju i donose zaključke, a nakon toga će Izvršni odbor donijeti konačnu odluku, no ide se u smjeru zaključivanja samih natjecanja. Napravit ćemo tako da imamo normalnu protočnost, da ne zaustavimo neki klub u razvoju ili napretku, ali nitko neće ispasti iz lige.”

U slučaju nastavka natjecanja HT Prve lige igralo bi se bez prisustva gledatelja:

“Stav i naputak je da će se igrati bez gledatelja. Definitivna odluka je da se igra bez gledatelja, do daljnjega, a do kada će to biti ne znamo, no najbitnije je da se krene s utakmicama.” – zaključio je Kustić.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter