Loše stanje poljudskog travnjaka kvari kulisu derbija

Poljud
Foto: hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U sedmom kolu Hrvatski Telekom Prve lige Hajduk u subotu od 18:30 u najvećem derbiju hrvatskog sporta na Poljudu dočekuje Dinamo.

Igrače će dočekati dobro popunjene tribine budući da je dan prije derbija prodano više od 28 tisuća ulaznica i pretplata, no aktere će dočekati i loše stanje travnjaka koje je bilo uočljivo i u susretu drugog kola Druge HNL u kojem je Hajduk II prošlog vikenda bio bolji od Kustošije (4:0).

Uslijed oštećenja teren je zbog sanacije posut pijeskom koji također otežava kretanje lopte i igrača. Posljednji put travnjak je na glavnom terenu promijenjen u rujnu prošle godine nakon što je bio oštećen zbog Ultra Europe Festivala koji se od ove godine održava u Parku mladeži, no očito ni to nije pomoglo da travnjak bude u dobrom stanju tijekom čitave sezone.

Nije samo glavni travnjak Poljuda u lošem stanju nego i glavni pomoćni teren na kojem je prošlog ljeta postavljena hibridna podloga, a koji za treninge koriste prva i druga momčad što stručnom vodstvu dodatno otežava svakodnevni rad.

Pomoćni travnjak Poljuda je u poprilično lošem stanju

Trener Hajduka Damir Burić je na današnjoj konferenciji za medije o ovom problemu rekao:

“Vidjeli ste u kakvom je stanju glavni teren, a ni pomoćni teren nije u baš nekom dobrom stanju. Jako čudna situacija za nas da su u ovo vrijeme tereni kakvi jesu. Moramo puno improvizirati u svakodnevnom radu, ali snalazimo se. Teren će i za nas i za protivnika biti isti, sad je pitanje kako ćemo se naviknuti na to. U svakom slučaju se vidi da će trebati još jedan dodir više u igri ako želimo brže i kvalitetnije igrati jer po tom terenu drugačije nije moguće. I pored terena svejedno se nadamo dobroj utakmici.”

Upit o lošem stanju travnjaka, zašto je do toga došlo, što se poduzima kako bi se ono popravilo te u kojem roku je moguće očekivati poboljšanja, kao i tko točno i koliko djelatnika je zaduženo za održavanje smo uputili klubu, a iz press službe s Poljuda smo dobili odgovor na samo neka od postavljenih pitanja:

“Hvala Vam na upitu i interesu za problematiku koja i nas posljednje vrijeme tišti. Svjesni smo situacije i trenutačnog stanja travnjaka kako na glavnom, tako i na pomoćnom terenu poljudskog stadiona. Naši zaposlenici svakodnevno rade na uklanjaju problema. Poljudski travnjaci su, kao što je poznato, opterećeni treninzima i utakmicama brojnih selekcija, od prve i druge momčadi pa sve do nižih uzrasta unutar Akademije, a na ruku nam ne idu ni nepogodni vremenski uvjeti, odnosno vrlo visoke temperature koje se ne spuštaju već duže razdoblje, pogotovo ne u noćnim satima.

S obzirom na to da je infrastruktura praktički nepromijenjena (uz poneke blage preinake) od otvaranja stadiona 1979. godine, u četverogodišnjem Planu i programu rada predsjednika Uprave HNK Hajduk, jedan od ciljeva Kluba je i gradnja modernog nogometnog kampa s mini stadionom, terenima i pratećim objektima. S tim su upravo ciljem predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić i dopredsjednik Lukša Jakobušić nedavno boravili u Sloveniji gdje su bili gosti u kampu Nogometnog saveza Slovenije (NZS).

Klub paralelno radi na sanaciji problema koji ste i sami uočili i obavlja sve pripremne radnje prema postojećem planu za pronalazak dugoročnog rješenja.”

Dok Hajduk radi na sanaciji travnjaka i pronalasku dugoročnog rješenja gledatelji, igrači i treneri će ostati uskraćeni za idealne uvjete kakve najveći derbi i zaslužuje.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter