Lovro Zvonarek potpisao za Bayern

Aktualni njemački prvak Bayern potvrdio je angažman Lovre Zvonareka iz Slaven Belupa koji će od ljeta 2022. godine postati igrač bavarskog giganta.

Prema neslužbenim informacijama Farmaceutima će za 16-godišnjaka pripasti odšteta od 1,8 milijuna eura koji s vremenom i eventualnim ispunjenjem bonusa može narasti i do 5 milijuna eura čime bi postao najunosniji transfer u povijesti Slaven Belupa.

 “Još uvijek mislim da nisam svjestan što se sve izdogađalo u posljednjih nekoliko mjeseci. Iznimno sam sretan što sam potpisao za klub kao što je Bayern München i što je moja obitelj, moja najveća potpora, danas uz mene da zajedno ovo proslavimo. Gledat ću na ovo kao ogroman motiv za još veći rad i odricanje. Drago mi je i da ostajem do ljeta u Slaven Belupu, u svom klubu koji me prepoznao i pružio mi priliku. Želim, zajedno sa svojim suigračima i stručnim stožerom, ostaviti trag ove sezone i igrati najbolje što mogu.”, rekao je Zvonarek za službene stranice koprivničkog kluba.

Zvonarek je u Slaven Belupo stigao iz Mladosti Prelog 2016. godine te je sa 16 godina i četiri dana postao najmlađi debitant u povijesti kluba, a sa 16 godina i 14 dana te pogotkom protiv Varažina u posljednjem kolu prošle sezone k najmlađi strijelac u povijesti Prve HNL.