Lukša Jakobušić nakon sastanka sa Šukerom: ‘Logično je da Savez uloži u novi poljudski travnjak’

Foto: Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U Zagrebu je u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza danas održan sastanak novog predsjednika uprave Hajduka Lukše Jakobušića i predsjednika Saveza Davora Šukera.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Podsjetimo, novi predsjednik Hajduka u svom je predstavljanju na Poljudu najavio zatopljenje odnosa sa Savezom i promjenu načina komuniciranja, što je na istoj konferenciji apostrofirao kao jedan od glavnih razloga zbog kojih ljudi u Savezu, evidentno i u lokalnoj i visokoj politici, nisu uvažavali Hajdukove zahtjeve za drastično potrebnim promjenama zbog kojih je splitski prvoligaš uostalom dugi niz godina na svim razinama vodio otvoreni rat s nogometnom institucijom i institucijama koje štite ljude u Savezu.


Nakon održanog sastanka medijima su se ispred sjedišta kratko obratili Jakobušić i Šuker, a potom su službeni Hajduk i HNS izdali i priopćenja.

Predsjednik Hajduka, između ostalog, naglasio je da je Šukeru ponovio stvari koje muče Hajduk i nogometnu javnost, te da je sada Savez na potezu, da će se što se institucionalizacije odnosa Hajduka i Saveza tiče – primarno fokusirati na NS Splitsko-dalmatinske županije, ali i da od Saveza, ako će već Poljud biti domaćin reprezentaciji u narednom razdoblju – očekuje da Savez uloži u infrastrukturu, ‘posebice novi travnjak’. Podsjetimo, Savez je (što je bila mogućnost koju je zahvaljujući UEFA i FIFA fondovima imao ‘oduvijek’) prvoligašima ne tako davno nudio mogućnost obnove travnjaka i istu odradio za sve klubove osim Rijeke i Osijeka, koji imaju/imat će zadovoljavajuću infrastrukturu, dok je Hajduk tu mogućnost tada odbio.

Davor Šuker u svom je priopćenju potvrdio želju za suradnjom te, između ostalog, naglasio da će već na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora predložiti obnovu travnjaka na poljudskom stadionu.

U nastavku prenosimo priopćenja službenog Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza u cijelosti.

Službeni Hajduk: Ovaj sastanak je logičan slijed onoga što sam najavio u svom inauguracijskom govoru. Želim razgovarati o svemu i za početak biram najteže teme koje, razumljivo, najviše zanimaju Hajdukovu, ali i širu nogometnu javnost. Mislim da je kontekst i problematika odnosa Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza svima dobro poznata. Predsjednik HNS-a je taj koji predstavlja savez i koji ima moć za rješavanje otvorenih pitanja i problema o kojima smo danas razgovarali. Upoznao sam ga, te mu ponovio stvari koje muče ne samo Hajduk, nego cijelu nogometnu javnost jer sam dojma da su se i neki pokušaji pozitivnih promjena s naše strane odbacivali samo zbog načina na koji su prezentirani – istaknuo je nakon sastanka predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.

Jedna od tema bilo je odigravanje utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu.Ako će Poljud u sljedećih nekoliko godina biti primarni dom hrvatske nogometne reprezentacije s obzirom na stanje Maksimira, onda je logično da HNS uloži u infrastrukturu. Posebice tu mislim na novi travnjak.

Predstavnici HNK Hajduk trenutno ne sudjeluju u radu tijela HNS-a.Što se tiče prisutnosti predstavnika Hajduka u tijelima Saveza prvo se želimo fokusirati na nogometni savez splitsko-dalmatinske županije gdje Hajduk mora biti nositelj i predvodnik pozitivnih vibracija, izabrati prave ljude, obnoviti i osnažiti relacije s klubovima u Dalmaciji, a tek onda sudjelovati u radu HNS-a. Želimo biti spremni i ekipirani za izbore u HNS-u koji su predviđeni u sljedećoj godini. Osobni fokus mi je Hajduk, ali Dalmacija mora imati predstavnike u HNS-u koji su familijarni s Hajdukom.

Ono na čemu će Hajduk i dalje snažno inzistirati je transparentnost rada saveza te moralni kredibilitet svih osoba koje predstavljaju HNS ili su na bilo koji način uključene u njegov rad.Još jednom sam naglasio koliko je transparentnost bitna za samu instituciju HNS-a. Ključ je ono sto sam apostrofirao na inauguracijskoj presici, a to je da ljudima koji su pravomoćno, a u slučaju HNS-a i nepravomoćno osuđeni, nije mjesto unutar saveza. To je prije svega bitno za HNS, a posredno i za sve klubove, za promjenu klime općeg dojma te vraćanja povjerenja prema krovnoj nogometnoj instituciji – te je zaključio:

Mi od svih navedenih izazova nećemo i ne želimo bježati, želimo sve dionike suočiti s njima i sada je, šahovskim rječnikom, HNS na potezu. Zadržavanje statusa quo odgovara samo onima koji od njega imaju koristi.

Službeni Hrvatski nogometni savez: “Otvoreno smo razgovarali o svemu, nadam se da ćemo što prije zasukati rukave i napraviti puno toga za dobrobit hrvatskog nogometa. Stalo nam je da Hajduk bude jak, kompetitivan i da, u nogometnom žargonu, ima moć. Hrvatski nogometni savez neće se uplitati u rad Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije, koji mora biti neovisan. Volio bih da Hajduk tamo bude glavni dirigent i važan faktor, sve ono što njegovi čelnici moraju pokazati djelujući kroz tu instituciju kako bi ušli u Skupštinu HNS-a, bitno je i po tom pitanju imaju moju potporu. Itekako nam je važno da Hajduk nastavi stvarati kvalitetne mlade igrače i da Hrvatska i dalje crpi nogometne talente iz cijele Dalmacije. Reprezentacija u ožujku opet dolazi u Split, moramo napraviti sve da bismo Modriću, Perišiću i društvu osigurali vrhunske uvjete za igru. Već smo donijeli odluku o obnovi terena u Varaždinu, Velikoj Gorici i Šibeniku, a moj će prijedlog na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora biti da se obnovi i travnjak poljudskog stadiona.”, rekao je Davor Šuker.

Lukša Jakobušić nije krio zadovoljstvo poslije sastanka.

“Ovaj sastanak je logičan slijed onoga što sam najavio u svom inauguracijskom govoru. Želim razgovarati o svemu i za početak biram najteže teme koje, razumljivo, najviše zanimaju Hajdukovu, ali i širu nogometnu javnost. Mislim da je kontekst i problematika odnosa Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza svima dobro poznata. Predsjednik HNS-a je taj koji predstavlja savez i koji ima moć za rješavanje otvorenih pitanja i problema o kojima smo danas razgovarali. Upoznao sam ga i ponovio mu stvari koje ne muče samo Hajduk, nego i cijelu nogometnu javnost, jer sam dojma da su se i neki pokušaji pozitivnih promjena s naše strane odbacivali samo zbog načina na koji su prezentirani.”, istaknuo je Lukša Jakobušić.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter