Lukša Jakobušić naslijedio Marina Brbića na mjestu predsjednika Hajduka

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Lukša Jakobušić novi je predsjednik Hajduka. Na toj poziciji će naslijediti Marina Brbića koji je još prije tri i pol mjeseca podnio ostavku na mjesto čelnog čovjeka Bilih nakon što je postalo jasno da klub sezonu neće završiti na drugom mjestu Prve HNL koje je vodilo u kvalifikacije Lige prvaka.

Nadzorni odbor kluba je nakon toga raspisao natječaj koji je trajao do konca rujna, no naposljetku nikoga od prijavljenih nisu izabrali za Brbićeva nasljednika iako su za pomoć angažirali i specijalziranu agenciju. U završnom krugu ostalo je šest kandidata nakon povlačenja Olivera Kumrića.

Jakobušić se tako vraća na Poljud nakon godinu dana obzirom da je od svibnja do studenog prošle godine bio desna ruka Marina Brbića. Ostavku na mjesto dopredsjednika podnio je nakon dva uzastopna poraza od Gorice, a kao razlog je naveo osobne razloge.

Dubrovački poduzetnik nije nepoznato ime u sportskim krugovima. Svoju reputaciju je izgradio kao uspješni predsjednik VK Jug na čijem je čelnom mjestu bio od studenog 2013. do rujna 2017. godine, a gdje i danas obavlja dužnost dopredsjednika. U njegovom mandatu klub je osvojio tri titule prvaka Hrvatske, tri kupa, dva naslova prvaka regionale Jadranske lige, Ligu prvaka te europski superkup. Posebno je bila uspješna 2016. godina kada je osvojio svih pet natjecanja u kojima je klub sudjelovao.

Jakobušić je rođen u Dubrovniku 1976. godine, oženjen je i otac je dvoje djece. U Dubrovniku je završio osnovnu, a potom i srednju elektrotehničku školu kada upisuje studij primijenjenog računalstva na Sveučilištu u Dubrovniku, ali ga ne završava. Završio je EMBA na Cotrugli Business School. Vlasnik je tvrtki Lighting, Typing i Brenum, pod čijim imenom djeluje i One Suite Hotel. Radi se o hotelu čija je izgradnja dijelom financirana iz EU fondova, a koji je 2018. godine dobio nagradu International Hospi­tality Awards za najbolji novootvoreni hotel u istočnoj i centralnoj Europi.

Njegova tvrtka Brenum d.o.o. osnovana je 1989. godine, ali je u ratu u potpunosti uni­štena. 1994. godine obitelj Jakobušić, kako navodi dulist.hr, kreće od početka. Otvaraju butigu u Hotelu Lero, a 2001. godine poslova­nje se seli na novu adresu, na Batalu, gdje djeluje punih 18 godina.

Brenum d.o.o. je više od 25 godina svoje poslovanje teme­ljilo na maloprodaji i veleprodaji elektromaterijala i rasvjetnih tijela te na pružanju usluga svjetlotehničkog inženje­ringa. Najznačajniji projekt u tom periodu je bio milijunski projekt osvjetljavanja dubrovačkih zidina iz kojeg se prema pisanju Dubrovačkog dnevnika razvila “afera zamračene zidine”. Međutim taj posao od 1. lipnja ove godine preuzima tvrtka Lipapromet d.o.o dok Brenum i dalje nastavlja egzistirati kroz One Suite Hotel koji se nalazi na Srebrenom i koji ima 16 apartmana i dvije premium sobe te 17 stalno zaposlenih.

Hrvatski je branitelj i dobitnik odlikovanja za sudjelovanje u vojno-redarstvenoj akciji Oluja.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email