Malonogometni Dinamo svima će pokazati kako se treba voditi klub

Bad Blue Boysi, koji se bore za Dinamo njegovih članova, a ne Zdravka Mamića, pokrenuli su ovih dana jedan novi projekt: osnivanje malonogometnog kluba Dinamo, gdje bi u praksi pokazali kako klub može funkcionirati na principu jedan član=jedan glas. Ipak neradi se o osnivanju novog kluba, klub već postoji od 2012. godine, registriran kao MNK Futsal Dinamo. Predsjednik kluba je proslavljeni malonogometni reprezentativac Matija Đulvat, trenutno igrač MNK Alumnus s kojim je prošle godine postao i prvak države, te se upravo sprema za nastup u Ligi prvaka.

nogometplus.net: Odakle ova ideja s Bad Blue Boysima?
Nije moja ideja, momci okupljeni oko MNK Cvjetno su prišli meni i izložili ideju s kojom sam se složio. Sjajna ideja kojom navijačka skupina može pokazati svima da je u stanju izgurati jedan ozbiljan projekt. Predložio sam da se u potpunosti maknem iz kluba i dam sve njima na upravljanje što su oni odbili. Od samog početka žele ozbiljan projekt u kojem bi ja pomogao u sportskom segmentu. Sva tijela i ljude na funkcijama bi birali navijači po principu jedan član=jedan glas.

nogometplus.net:Pretpostavka je da bi krenuli od 2.malonogometne lige sjever?
Da, prijavili smo se za natjecanje u kojem je prijavljeno ukupno 9 klubova što nam za početak odlično odgovara radi troškova natjecanja. Malo je čudno što grad Zagreb sufinancira klubove koji se natječu najmanje 5 godina jer nakon toliko vremena to su već klubovi koji mogu sami izdržati natjecanje. Tako da ćemo najviše problema imati s iznalaženjem termina dvorana za trening, ali uz prijatelje i entuzijazam koji vlada sigurno ćemo prebroditi početne poteškoće. Svakako ćemo s Gradom pokušati naći način da bar za mlađe kategorije riješimo termine jer svaki klub ih mora imati ako se želi natjecati. No i da nije obaveza mi bi ih radi ozbiljnosti projekta imali.

Projekt e se predstaviti javnosti na alati 6. rujna

nogometplus.net:Kakve su ambicije?
Plasman u prvu malonogometnu ligu sa sportske strane je svakako cilj, ali ne i imperativ. Bitno je klub izgraditi u svim segmentima, sportskom, upravljačkom, ali i onom navijačkom. Želja mi je bučna podrška s tribina, ali i korektna prema suparnicima. I uopće ne sumnjam u to kad navijači vide da je ovo njihov klub. Znam i da će se nas gledati kroz posebno povećalo i čekati na krivi korak. Jednostavno, ne smijemo dati povoda nikome da uništi ovaj projekt.

nogometplus.net:Ciljevi su ambiciozni, kakav je kadar, proračun?
Trener bi bio Mate Čuljak, od poznatijih igrači Franja i Purgar, momci iz MNK Cvjetno, uz nekoliko sjajnih malonogometnih talenata. Svakako ćemo održati nekoliko probnih utakmica s igračima koji se potaknuti projektom stalno prijavljuju. Ukoliko bude zanimljivih dat ćemo im priliku. Što se proračuna tiče, plaćat ćemo 2 trenera dok će igrači igrati iz ljubavi prema projektu za početak, kasnije ćemo vidjeti.

nogometplus.net:Gdje će biti domaći teren?
Prva na listi nam je legendarna Kutija šibica kao jedno kultno mjesto. Nadam se da ćemo dobiti termine, a ako ne, može Dom sportova 2, Sutinska vrela. Uostalom, kad navijači vide kako je ovo dobar projekt doći će i napuniti dvoranu bez obzira gdje igrali, a ako projekt ne valja niti najljepša arena na najboljem mjestu neće biti posjećena.

n+