Malverzacije: U ljubljanskoj Olimpiji kao i u zagrebačkom Dinamu?

Facebook/NK Olimpija Ljubljana
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U zimskom prijelaznom roku ljubljanska Olimpija ostala je bez nekoliko slovenskih igrača, koje su zamijenili stranci sumnjive kvalitete. To se odrazilo i na rezultatima te na (ne)povjerenju navijača u sportskog direktora i potpredsjednika kluba Ranka Stojića.

Već u svom prvom mandatu na položaju sportskog direktora Olimpije srpski menedžer Ranko Stojić kao glavnog skauta angažirao je svog sina Ivana, s kojim surađuje i u agenciji Dynamic Agency sa sjedištem u Beogradu. Sličan odnos otac i sin imali su i prije nekoliko godina u srpskom Radu, odakle su morali otići zbog nezadovoljstva najvatrenijih navijača.

Ranko Stojić se krajem prošle sezone posvađao s predsjednikom Zmajčeka Milanom Mandarićem, no ubrzo se vratio u Ljubljanu i za nagradu dobio funkciju potpredsjednika kluba. Prema informacijama, kojima raspolaže sportski dnevnik Ekipa24, Stojić se nalazi u sukobu interesa, jer je klub u zimskom prijelaznom roku potpisao ugovor s Nathanom Oduwom i Alexandrom Cretuem, koji su klijenti Dynamic Agency. Prije nešto manje od mjesec dana agencija je na svojoj internetskoj stranici objavila, da je potpisala ugovor s Oduwom i Cretujem, ali je nedavno vijest izbrisana sa stranice, no iskusniji korisnici interneta još uvijek je mogu pronaći.

Kolege iz portala Nogomania poslali su službeni upit Dynamic Agency o odnosu agencije s klubom. Ivan Stojić je odgovorio da agencija ne zastupa dvojicu spomenutih igrača, već ih je samo skautirala, te da trenutačno nema pod ugovorom nijednog igrača Olimpije.

Sličnu priču slušali smo i u Hrvatskoj. Paralele između ljubljanske Olimpije i zagrebačkog Dinama mogu se povući između obitelji Stojić i Mamić. U slučaju zagrebačkog kluba Zdravko Mamić direktno je reketario klub svojim igračima iz agencije te bio u sukobu interesa kao izvršni dopredsjednik kluba u razdoblju od 2000. do 2006. godine, a putem kluba kroz agencijsku proviziju i interne ugovore ostvario je pozamašne cifre od transfera Boštjana Cesara, Jerka Leke i Boška Balabana. Kasnije, indirektnim putem preko svojeg sina Marija Mamića osniva 2006. godine novu agenciju ASA International preko koje se i dalje kontinuirano nalazi u sukobu interesa te ostvaruje profit i preko kluba i agencije. Najveći eksponati na kojima su otac i sin Mamić zaradili su Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić.

Simon Maljevac & Goran Đulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter