Mance: Grezda je posve neočekivano i brutalno udario Čolaka

Foto: HNK Rijeka
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Gosti podcasta na Sportklub Hrvatska bili su predstavnici finalista Hrvatskog nogometnog kupa. Rijeku je predstavljao zamjenik sportskog direktora Ivan Mance, a u ime Lokomotive je govorio član Izvršnog odbora kluba Božidar Šikić.

Voditelj Neven Cvijanović je na početku razgovora Mancea upitao i o incidentu koji se dogodio nakon utakmice, a za kojeg je delegat susreta Ivan Smokrović zapisao da je Eros Grezda udario Antonija Čolaka. Mance je o ovom slučaju rekao: “Vidio sam snimku i na njoj se vidi da se Čolak ni ne okreće, niti obraća, niti kreće u smjeru bilo kojem… Niti ga je netko zazvao, nakon toga on se okrenuo i čeka nekakav normalan razgovor s Erosom. Međutim on ga brutalno udara i posve neočekivano. Desi se. Ja kažem što se desi na igralištu ostaje na igralištu. Čak i šta se desi u tunelu pet minuta nakon utakmice ostaje isto tamo i nakon toga idemo kao prijatelji. Ovo je bilo neobično i ja se nisam susreo s takvom situacijom. Njih dvojica niti na terenu ne igraju pozicije u kojima bi se mogli na bilo koji način sukobiti ili čak imati nekakve kontakte. Tako da nije bilo neke pozadine, neke priče, tim više šta je Antonio Čolak apsolutno jedan od najfinijih, najpristojnijih, najnormalnijih i najvećih profesionalaca koji su nosili dres ovog kluba i nema apsolutno nijednu mrlju u nijednom trenutku otkada je u Rijeci.”

O događaju se osvrnuo i Božidar Šikić koji je rekao: “Nisam uopće sretan s ovakvim razgovorom jer volim o nogometu, volim o pozitivi u nogometu. Nogomet je ipak sport i pruža nama puno ljepše stvari nego što su ovakvi obračuni. Međutim, morate shvatiti i druge stvari. Ja znam dobro Erosa, on je počeo i doživio afirmaciju u Lokomotivi. On je odličan dečko, on je nama u svlačionici bio zabavljač. Međutim, ima vruću krv. Čitava njegova pozadina je njega možda i gurnula u prvi plan pa čovjek onda ispadne ono što ne želi. Ja ga ne želim ni opravdavati, ni njega niti NK Osijek. Trebali bi ljudi koji vode ekipe, koji vode klubove, biti puno hladniji i u najtežim trenucima trebali bi ohladiti čitavu situaciju, te dečke koji jesu takvi temperamentni. Mi koji smo stariji i iskusniji to trebamo usmjeravati u drugom pravcu.”

O incidentu se očitovao i sam Grezda koji je ustvrdio je za vrijeme i nakon utakmice bio vrijeđan na osobnoj i nacionalnoj osnovi dok je policijska uprava Primorsko-goranska potvrdila incident, ali još uvijek prikuplja sva relevantna saznanja kako bi utvrdila činjenice.

Pročitajte još:

>> Grezda: “Vrijeđan sam na osobnoj i nacionalnoj osnovi”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email