Mario Stanić novi savjetnik za sportsku politiku predsjednika Hajduka (VIDEO)

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Predsjednik Hajduka Marin Brbić predstavio je Marija Stanića kao novog savjetnika za sportsku politiku predsjednika kluba dok je Ivan Kepčija preuzeo poziciju sportskog direktora Bilih.

Stanić je rođen u Sarajevu 10. travnja 1972. godine, proslavljeni je hrvatski reprezentativac i osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu odigranom u Francuskoj 1998. godine. Nogometnu karijeru je započeo u FK Željezničar, nastupao je još za Croatiju Zagreb, Sporting Gijon, SL Benficu, Club Brugge, AC Parmu i Chelsea. 

Za A reprezentaciju Hrvatske upisao je ukupno 49 nastupa te je pri tom postigao ukupno sedam pogodaka, a strijelac je i prvog povijesnog pogotka Hrvatske na svjetskim prvenstvima.

Kepčija je pak rođen u 9. svibnja 1982. u Puli, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te kineziologiju na Saint Mary’s College of California. 

U SAD-u je radio kao nogometni trener te tehnički direktor nogometnog kluba San Ramon. Trenersku karijeru započeo je 2004. godine kao trener u omladinskoj školi Jadrana iz Poreča. Godinu dana poslije otišao je u SAD na školovanje gdje je boravio do 2014. godine. 

Tri godine bio je zamjenik voditelja Akademije GNK Dinamo u kojeg je došao 2014. godine, a paralelno je dvije godine obnašao dužnost i kao pomoćni trener tadašnjem izborniku Ferdi Milinu zaU-19 reprezentacije Hrvatske. Od 2017. do 2018. godine bio je sportski direktor Legije iz Varšave.

Hajduk je tako nakon završetka polusezone dobio nasljednike Lukše Jakobušića i Saše Bjelanovića koji su proteklih tjedana napustili Poljud dok će Stanić i Kepčija odlučiti o statusu trenera Damir Burića.

Konferencija za medije:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter