Michel Platini se vratio u nogomet

Foto: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Bivši predsjednik UEFA-e i dopredsjednik FIFA-e Michel Platini nakon odsluženja četverogodišnje suspenzije vratio se u nogometni biznis. Imenovan je za osobnog savjetnika sadašnjeg predsjednika svjetskog sindikata igrača (FIFPro) i njegovog sunarodnjaka Philippea Piata.

77-godišnji Piat je njegov angažman obrazložio sljedećim riječima: “Uzimajući u obzir njegovu auru, njegove osobne sklonosti, znanja i funkcije koje je obnašao, radi se o važnoj osobi čiji se stavovi trebaju čuti na najvišoj razini.

Platini je bio suspendiran 2016. na šest godina zbog nelegalnih uplata od dva milijuna švicarskih franaka koje je 2011. primio od FIFA-e, ali je CAS nakon žalbe reducirao kaznu na četiri godine.

Nakon što je švicarski vrhovni sud potvrdio da se radi o daru u novcu koji je isplaćen protivno propisima Upravni odbor FIFA-e je u prosincu prošle godine pred nadležnim švicarskim sudom podnio zahtjev protiv Seppa Blattera i Michelea Platinija u kojima je zatražio povrat navedenih sredstava.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter