Mircea Lucescu nakon samo četiri dana napustio Dinamo Kijev

Foto: Dinamo Kijev
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Rumunjski trener Mircea Lucescu više nije trener Dinama iz Kijeva. Na toj funkciji zadržao se samo četiri dana, a odlučio ju je napustiti zbog pritiska navijača obzirom da je 74-godišnjak smatran legendom najvećeg rivala Šahtara iz Donjecka.

– “Nažalost odlučio sam odustati od suradnje s Dinamom. Zahvaljujem se obitelji Surkis na povjerenju, ali za mene je nemoguće raditi u neprijateljskom okruženju, bez potpore navijača, čiju podršku u ovim trenucima klub itekako treba. Nikad nisam bio kukavica kad je sportski izazov u pitanju. To sam dokazao prelascima iz Galatasarayja u Besiktas ili iz Dinama u Rapid Bukurešt. Dočekan sam s nadom i otvorenim rukama te sam s tim klubovima uspio osvojiti titule. Ne mogu prihvatiti navijače koji djeluju protiv interesa kluba. Mislim da je došlo vrijeme za promjene koje će potaknuti entuzijazam, motivaciju i vratiti momčad na nivo na kojem bi trebao biti, a sve na temelju tradicije i povijesti ovog kluba. Moj dolazak u Dinamo nema nikakve veze s unosnim ugovorom, novac mi je bio posljednja briga. Želio sam se vratiti nogometu, u Ukrajinu, gdje sam doživio veliko zadovoljstvo, ponovno ući u ovu atmosferu, tako uzbudljivu i punu nepredvidivog nogometa. Učinio sam to s entuzijazmom, s potpunim povjerenjem u potencijal mladih ukrajinskih igrača, od kojih su mnogi reprezentativci. Želio sam natjecanje kao prije nekoliko godina. Ukrajina to zaslužuje.”, pojasnio je Lucescu u otvorenom pismu.

Rumunjski strateg je u Šahtaru boravio 12 godina, od 2004. do 2016. kada je osvojio osam naslova prvaka Ukrajine, šest puta je bio najbolji u kupu, a sedam puta u superkupu dok je 2009. do kraja otišao i UEFA kupu.

U bogatoj karijeri bio je izbornik Rumunjske i Turske, a vodio je i Corvinul Hunedoara, Dinamo Bukurešt, Pisu, Bresciju, Reggianu, Rapid Bukurešt, Inter, Galatasaray, Besiktas i Zenit. S tri različita kluba je bio prvak Rumunjske, a tome je dodao i tri rumunjska kupa te jedan superkup. Osvajao je i prvenstvo Turske s dva različita kluba te je s Galatasaryjem bio osvajač europskog superkupa. Bio je i prvak Serie B te pobjednik ruskog superkupa.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter