Mitrevski i Gotal napustili Istru 1961; slijedi kaznena prijava protiv Glovera i suradnika?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dio najava iz pulskog prvoligaša se ostvario. Na žalost po navijače i ostale simpatizere kluba, te same igrače i ostale stručne djelatnike, nije riječ o uspješnom preuzimanju od strane novog ulagača, već o odlasku dvojice igrača.

26-godišnji makedonski nogometaš Risto Mitrevski i njegov vršnjak Sandro Gotal, nakon jučerašnje utakmice protiv Hajduka odlučili su se rastati s klubom.

Službena klupska stranica Istre 1961 izvještava da je “Risto Mitrevski odlučio je napustiti klub te okrenuti novu stranicu u svojoj karijeri, dok je Gotal zatražio oslobođenje od treninga na svoj zahtjev”, te navodi da obojici igrača žele puno sreće u nastavku karijere.

Mitrevski je u Pulu došao u 7. mjesecu 2016. godine iz Metalurga, te do današnjeg rastanka za Istru 1961 ukupno upisao 44 nastupa, od toga 42 u prvenstvu i dva u kupu, pri tome postigavši po pogodak u svakom natjecanju.

Sandro Gotal je u Istru pak stigao u 8. mjesecu ove godine, te u tom periodu upisao ukupno 7 nastupa i postigao dva pogotka, oba u 1-4 pobjedi pulskog prvoligaša na gostovanju kod Cibalije u 15. kolu HT Prve lige.

Ostali igrači su prema objavi službenog klupskog portala odlučili ostati, no završetak neodrživog stanja u pulskom prvoligašu se još uvijek ne nazire. Regionalni mediji osim razočaranosti načinom na koji se klubom upravlja, ističu i nedostatak odgovornosti za stanje u kojem se klub našao, kako od strane još uvijek aktualnih vlasnika, tako i od same gradske vlasti koja događanja promatra s distance. Regional express tako od izvora bliskih klubu neslužbeno doznaje da je protiv Michaela Glovera i poslovnih partnera pripremljena kaznena prijava za ‘neodgovorno poslovanje’, te da će ista neovisno o rezultatima kupoprodaje kluba biti proslijeđena istražnim organima.

Istra 1961 se nakon 16 odigranih kola HT Prve lige nalazi na pretposljednjem mjestu ljestvice s 13 osvojenih bodova, dok su u kupu preko Đakovo Croatije (0-4) i Cibalije (2-3) osigurali nastup u četvrtfinalu natjecanja, gdje ih za devet dana očekuje sraz protiv Dinama.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter