MOST zatražio stanku u Hrvatskom saboru zbog izbora u Hrvatskom nogometnom savezu

Grafika: MOST
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u Hrvatskom saboru tražio je stanku o temi izbora u Hrvatskom nogometnom savezu, prenosi službena stranica stranke.

„Kako na suđenju gospodinu Mamiću stvari za njega ne stoje baš najbolje i kako bi onemogućili da se oporba okupljena oko Darija Šimića organizira, Šuker i Mamić te njihovi pokrovitelji iz HDZ-a brže bolje organiziraju izbornu skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza. HDZ je trebao imati čak dva kandidata, kako im nogometna krava muzara ne bi pobjegla iz dvorišta“ istaknuo je Petrov u svom izlaganju te dodao da je drugi uz Šukera trebao biti njihov saborski zastupnik Marijan Kustić te konstatirao kako je očito da je Mamićev utjecaj u HDZ-u i dalje jak iako više ne organizira rođendane.

„Ako je, kažu pametni ljudi, nogomet ogledalo društva, onda naš nogomet sa stotinama teških afera i strašnim kriminalom, sjajno ocrtava društvo koje je stvorila vladavina dosadašnjih političara. Tvrde kako su se promijenili, kako je sve lege artis i kako predano rade na boljitku naše domovine i sprječavanju odlaska desetina tisuća ljudi u najboljim godinama. A onda baciš pogled na nogomet i sve ti postane kristalno jasno, čak i ako inače nije. Nogomet je ocrtavao i Agrokor i sve druge afere jer je nogomet, sviđalo nam se to ili ne, pod većim povećalom javnosti od gospodarstva“, dodao je Petrov.


Zaključio je kako će se Most nezavisnih lista i dalje zalagati da sport ostane sportašima i sportskim djelatnicima, osim naravno onima s teškim optužnicama za organizirani kriminal. „Tražimo i apeliramo i na sportsku i političku elitu da ne uništavaju nogomet i druge sportove zbog nečijih partikularnih interesa. Sjetite se da biste morali biti uzor djeci i mladima i da sport postoji zbog zdravog natjecanja, zdravog tijela i duha“ zaključio je Petrov svoje izlaganje.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter