Search
Close this search box.

Muka ježova

Foto: Mario Braić

Reci mi Strikane što je to muka ježova?

To ti je moj Netjače kad ti zmija napadne ježa pa se on sklupča i nabode je, ali je mora nosat tako mrtvu. Smrdi mu.

Tako i Hajduk. Nakupilo se poraza koje mora nosati na leđima, a smrde li smrde. I nikako otpasti s kostiju. Gomila ozljeda se skupila, a i Nikola Kalinić ima tri žuta kartona pa na put idu dva juniora, Skoko i Jurić-Petrašilo.

Nije zgodno u toj kašeti brokava ni mladom treneru (ne bi bilo ni nekom puno iskusnijem). Ima priliku, ali kao da je i nema u ovakvoj situaciji. Igrači se sigurno međusobno bodre, ali kad zavlada apatija teško se iz nje izvući. Posebno kad je i pozicija na tablici takva kakva je. Ne možeš gore, a ni dolje.

Ipak, igrači primaju ogromne novce. Profesionalci su. Stoga tu ne smije biti nikakvih kalkulacija ili nezalaganja. Treba dati sve od sebe, a ovaj put je i Torcida na tribina da ih podsjeti ako kojim slučajem zaborave.

Zbog svega toga osobno bi mi bio draži Boro Primorac na klupi. Predsjednika nema, nema tko probuditi sve to iz letargije svojim autoritetom. Sigurno će Perišić pokušati. I Kalinić. I Livaja. Vidjet ćemo koliko će uspjeti.

Uz sve te nevolje igra se na jednim od najgorih terena, gdje igrači često stradaju. Može li gore?

Slaven Belupo je idealan protivnik za skinuti tu zmiju poraza s leđa. Hajduk u međusobnim dvobojima ima šest pobjeda bez primljenog gola. Istina, sve tri koprivničke su bile s 1-0.

Jure Ivanković najavljuje mogućnost i nove formacije s obzirom na sve nevolje koje ima u sastavljanju ekipe. Ali u ovom trenutku je to najmanje bitno. Bitno je vidjeti veselje igre na njihovim licima jer su i sami sebe u zadnje vrijeme debelo razočarali. Jedino tako se možemo nadati još ponekoj pobjedi do kraja.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter