Na redovnoj Skupštini GNK Dinama usvojen novi Statut

Dinamo grb
Grafika: GNK Dinamo

U utorak, 18. prosinca 2018., u svečanoj loži Maksimir održana je redovna sjednica Skupštine GNK Dinamo.

Na početku Skupštine očetku napravljen kratki presjek postignutog u 2018. godini, između ostaloga osvajanje dvostruke krune u sezoni 2017/18., plasman u grupnu fazu Europa lige u sezoni 2018/19. i prolazak u 1/16 finala natjecanja nakon dugih 49 godina, zatim plasman juniorske momčadi Dinama u Ligu prvaka mladih i također mjesto u juniorskom ”proljeću u Europi” i nastup B momčadi u Premier League International Cup natjecanju.

Dinamova Skupština jednoglasno je izabrala novi klupski Statut i potvrdila novi saziv Izvršnoga i Nadzornog odbora. O novom je Statutu prvo raspravljao Izvršni odbor koji ga je potom predložio Skupštini gdje je i jednoglasno usvojen. Redovnoj Skupštini nazočilo je 50 od ukupno 80 članova.

Novi Statut predstavio je predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić” Statut je normativni akt važan za rad svakog kluba. Samo smo ga uredili, i jezično i normativno. Uskladili smo ga u svim elementima, s propisima te sa Zakonom o sportu. Statutpostoji već dva mjeseca, a zadnju verziju smo izradili jučer i predali Izvršnom odboru i skupštinarima. Mislim da ne treba biti upitnika.”

Novi Statut komentirao je i predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić: ” Novi Statut donosi usklađenje, jezično, pravopisno i normativno. Usklađenje s novim zakonima i propisima. Sve stari pa tako i dokumenti. Treba to stalno ažurirati. Primili smo čitav niz raznih sugestija raznih grupa navijača, članova. Dugo se o tome piše, osnivaju se i neke udruge koje se bave statutom pa smo eto odlučili to popraviti. Dinamo je klub takvog renomea i zavrijeđuje puno bolji temeljni dokument.”

Predsjednik Mirko Barišić posebno je istaknuo zadovoljstvo rezultatima momčadi u 2018. godini emotivno se prisjetivši zadnjega Dinamova „europskog proljeća“ prije 49 godina u Gelsenkirchenu. Doseg današnje momčadi, kako ističe predsjednik Barišić, još je gromkiji uz podsjetnik da su plavi prošli natjecanje u skupini bez ijednoga poraza. Dinamo je,vodeća momčad na ljestvici HNL-a, a i probila se u polufinale Kupa što znači da i ove sezone lovi dvostruku krunu. Sve to povlači i određene financijske uspjehe neophodne za egzistenciju kluba.

Predsjednik Barišić dodao je da će Dinamo, u suradnji s Gradom, krenuti u projekt gradnje stadiona, a 90 posto je vjerojatnosti da će novo zdanje biti na sadašnjoj lokaciji – u Maksimiru. Stadion bi, prema sadašnjim procjenama, mogao biti dovršen za tri do četiri godine.

Predsjednik Dinamove Uprave, Igor Kodžoman, podsjetio je da je Dinamo ove godine i u mlađim kategorijama postigao zapažene uspjehe u međunarodnim natjecanjima: “Juniorska je momčad također dočekala proljeće u UEFA Ligi prvaka mladih, a B momčad Dinama izborila je plasman u sljedeći krug prestižnoga Premierleague International Cupa u Engleskoj. Mlada hrvatska reprezentacija je, pak, izborila plasman na Europsko prvenstvo na kojem sudjeluje tek osam momčadi. U sastavu reprezentacije nasupila su desetorica igrača ponikla u Dinamovoj školi, što također govori o kvaliteti i kluba i maksimirske škole.”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter