Najbolji hrvatski amaterski malonogometaši uskoro kreću u lov na titulu za prvaka Hrvatske

Foto: Vedran Tolić
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nogometni centar Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku i ove će godine biti domaćin završnice Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu. U Zagrebu ćemo tako 26. i 27. lipnja gledati okršaje najboljih amaterskih malonogometnih klubova iz svih krajeva Lijepe Naše koji će se boriti za titulu prvaka Hrvatske. A ulog je velik, radi se o izravnom plasmanu na malonogometnu Ligu prvaka.

Sve će dvoboje pomno pratiti i mladi izbornik hrvatske reprezentacije, Željko Ostrman, pred kojim je mnogo posla, jer tek treba oformiti novu momčad.

– ”Očekujem puno dobrih ekipa, dobrih igrača, napetih utakmica i da će se svi do zadnje minute boriti za ulazak u samu završnicu, budući da ove godine imamo prošireni turnir, odnosno trebale bi nastupiti 24 ekipe. Bit će mi stvarno zadovoljstvo pogledati sve utakmice i vidjeti koja je ovogodišnja najbolja malonogometna ekipa u Hrvatskoj”, rekao je Ostrman te nadodao:

– ”To je natjecanje u kojem stvarno svatko svakoga može dobiti i u tome je draž socca malog nogometa. Prijašnjih godina su se istakli dečki iz Krapine, Slavonije, Zagreba i Bjelovara. Varaždinci su također bili odlični, a vjerujem da će ove godine i netko iz Dalmacije doći u dobrom sastavu. Teško je unaprijed reći tko bi mogao ući u završnicu. Sve ćemo vidjeti na završnici’‘, objasnio je izbornik.

Prošle godine pobjednički pehar podigla je momčad MNK Bjelovar, koju Ostrman itekako dobro poznaje, jer je i sam rođeni Bjelovarčanin.

– ”Vjerujem da će Bjelovar doći u dobrom sastavu i da će pokušati obraniti prošlogodišnji naslov prvaka. Svi znamo da je osvojiti prvenstvo dosta teško, ali obraniti taj naslov i ostati na tronu drugi put za redom, još tri puta teže. Zato dečke iz Bjelovara očekuje vrlo težak i zahtjevan zadatak.”

A nešto malo manje od godinu dana preostalo je do Socca svjetskog prvenstva u malom nogometu u Meksiku, koje će se odigrati na otoku Cozumel, a gdje će otići i naša reprezentacija.

– ”Imamo dosta vremena za pripreme. Prije svega moramo oformiti ekipu. Nažalost u proteklih godinu dana nismo to mogli zbog koronavirusa te raznih mjera i zabrana što nas je dosta unazadilo. Bilo je teško organizirati okupljanja, tako da ove godine već nakon same završnice krećemo s okupljanjima i pripremnim utakmicama. Probat ćemo složiti jaku reprezentaciju, a vjerujem da ćemo moći od igrača sa završnice Prvenstva Hrvatske stvoriti momčad koja će se moći nositi sa svima i parirati najboljima. Svim najboljim igračima dat ćemo dovoljno prilika i vremena da se nametnu i da izbore svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji”, zaključio je Ostrman.

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji u državi završnica Prvenstva Hrvatske igrat će se bez prisustva publike, ali organizacijski odbor će i ove godine osigurati live streaming svih utakmica, a one najzanimljivije bit će prenošene u programu Hrvatske nogometne televizije.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email