Search
Close this search box.

Najlošiji klupski plasman Hrvatske od 2013. godine

Screenshot: You Tube

Brisanjem rezultata sezone 2019./2020., na tablici 5-godišnje uspješnosti u UEFA klupskim natjecanjima, Hrvatska ovu započinje na 21. poziciji. Najgorom u posljednjih 11 godina.

Ipak, reorganizacijom natjecanja gotovo je svejedno hoćemo li bit 16. ili 33. Na primjer, država plasirana na 16. poziciji (Norveška) za ovu sezonu ima jednog predstavnika u Ligi prvaka (2. pretkolo), jednog u Europskoj ligi (1. pretkolo) i 2 u Konferencijskoj ligi (2. pretkolo). Jednako kao i Hrvatska. S tim da je Dinamo preslagivanjem svojim dobrim koeficijentom zamijenio Shakhtar u 4. pretkolu Lige prvaka, dok su Molde i Rijeka rebalansiranjem državnim plasmanom promaknuti u 2. pretkolo Europske lige.

Kosovu, koje je na 33. poziciji, prvak natjecanje počinje od 1. pretkola Lige prvaka, kao i pobjednik kupa u Europskoj ligi. Drugoplasirani im kreće od 2. pretkola Konferencijske lige, a trećeplasirani od 1. pretkola.

Ostala je kao i uvijek bitka za tu 15. poziciju koja donosi dva predstavnika u Ligi prvaka, dok bi osvajač kupa počeo svoj put od 3. pretkola Europske lige.

Za takav skok hrvatskim klubovima treba sezona kakvu su sad imali Grci, s tim da ostali imaju naš “uspjeh”.

Zadnje objavljeno

Twitter