Nakon kritika Našeg Hajduka uprava Hajduka odustala od prezentacije Strateškog dokumenta

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na skupštini dioničara Hajduka koja je zakazana za nedjelju, 19. srpnja, neće biti prezentiran strateški dokument naziva “Strategija HNK Hajduk do 2026”.

>> Hajduk će na skupštini u srpnju prezentirati strategiju kluba do 2026. godine

>> Naš Hajduk kritizirao radnu verziju strategije Hajduka

Predsjednik kluba Marin Brbić odlukom o dopuni i izmjeni dnevnog reda skupštine odustao je od prezentacije dokumenta nakon kritika koje je na njega uputila udruga Naš Hajduk kao suvlasnik 24,53% dionica kluba.

Prethodno je klub predstavnicima Grada Splita i udruge predstavio radnu verziju dokumenta, a Naš Hajduk je potom putem priopćenja istu kritizirao jer ne sadrži sportski dio koji bi po njima trebao biti temeljni element strategije.

Također su imali primjedbe na proceduru nastanka dokumenta u čijoj je izradi sudjelovala tvrtka Deloitte te nedostatku objašnjenja i razloga zbog kojih su u strategiji odabrani ciljevi ili inicijative.

Naglasili su da predstavljeni dokument ne daje jasan i zadovoljavajući odgovor koja je to poslovna strategija kojom će Hajduk iskoristiti svoje potencijale i ostvariti željene ciljeve.

Osim toga, na inicijativu Našeg Hajduka dnevni red skupštine dioničara nadopunjen je s dvije nove točke. Radi se o pregledu financijskog poslovanja kluba za prvih šest mjeseci 2020. godine (nerevidirano izvješće) te polugodišnjem izvješću predsjednika Marina Brbića o stanju i poslovanju kluba za prvu polovicu 2020. godine.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email