Naš Hajduk povećao vlasnički udio u Hajduku za 10.000 dionica

Foto: Naš Hajduk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Danas je završio dvanaesti krug javne dražbe na kojoj se prodaje imovina tvrtke Konstruktor-inženjering d.d. u stečaju, uključujući i 1,86% dionica HNK Hajduk Split.

Naš Hajduk, drugi najveći dioničar HNK Hajduk Split s 24,53% dionica, predao je pisanu ponudu u iznosu od 455.026,39 kuna i kupio 10 000 dionica, tj. 1,86% koliko je i bilo na dražbi.

Ovom akvizicijom udio Našeg Hajduka premašit će 25%+1 koliko je kontrolni paket, točnije sada iznosi 26,39%.

– “Za nas je ovo logičan korak na putu koji je započeo prije više od desetljeća, a otkup dionica jedan je od naših važnih zadataka, rekao je Toni Baletić“, predsjednik Našeg Hajduka.

Do sada je u sklopu projekta otkupa dionica prikupljeno više od 15 milijuna kuna.

– “Kao što uvijek naglašavamo, sredstva za otkup dionica isključivo se i namjenski skupljaju za tu svrhu kroz donatorski projekt “Za sva vrimena” u kojemu sudjeluju tisuće navijača. Bez njih, bez te žile kucavice, ništa ne bi bilo moguće. Ovim putem zahvaljujemo svima koji sudjeluju, bez obzira na iznos donacija i vjerujemo da će nastaviti podržavati ovaj projekt i pozivamo one koji još nisu da se priključe”, kazao je Baletić.

Svi koji žele sudjelovati u projektu Za sva vrimena i tako dati svoj doprinos navijačkom Hajduku, mogu to učiniti na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena, navode iz Udruge Naš Hajduk.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email