Navijači Portsmoutha suprostavili se odluci Gradskog vijeća

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Navijački aktivizam ne poznaje granice. Od borbe protiv modernog nogometa i komercijalizacije preko raznih inicijativa za legalizaciju pirotehnike pa sve do izmjena i promjena Zakona o sportu. Pojedine navijačke skupine dijelom se mogu pohvaliti upornošću koja ih vodi prema ostvarenju cilja kao što su se nedavno navijači u Švicarskoj izborili za jedinstvene cijene ulaznica za gostujuće navijače od sljedeće sezone ili navijači Rapida iz Beča za legalno paljenje pirotehnike na domaćoj navijačkoj tribini.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Navijači Portsmoutha prije dvije godine dokazali su klupsku privrženost i jasnom vizijom i planom preuzeli financijski dotučeni kub te u periodu od 18 mjeseci vratili godinama nagomilane dugove. Sada su otišli korak dalje i organizirali peticiju protiv odluke Gradskog vijeća koja je prodala prava na korištenje gradskog tornja (Spinnaker Tower) svojevrsnog simbola Portsmoutha, aviokompaniji Emirates na period od pet godina za iznos od 3.5 milijuna funti. Iako je predsjednica Gradskog vijeća Portsmoutha Donna Jones slavodobitnički izjavila da će se dobiveni novac reinvestirati u gradske socijalne i društvene projekte, navijači Pompeya nisu se mogli pomiriti s činjenicom da će prema novoj odluci 170mdash;metarski simbol grada dobiti novi dizajn u bojama crvenoj i bijeloj mdash; bojama njihovog najvećeg rivala FC Southamptona. U samo tri dana peticiju je potpisalo 9.300navijača koji su zahtijevali da se promijeni prijedlog novog dizajna i da se razmotri novo rješenje s obzirom da je ovaj lučki grad tradicionalno obojen plavom bojom. Inicijator peticije Alex Judd kao glavni razlog protivljenja naveo je činjenicu da klub već više od dvije godine pripada navijačima i članovima i da grad Portsmouth jednostavno živi nogomet punim plućima. Toranj Spinnaker u crvenoj i bijeloj boji bila bi uvreda svim navijačima kluba i stanovnicima Portsmoutha koji su ustrajali u borbi da otkupe klub nakon što su ga razni vlasnici sumnjivog porijekla doveli do ruba propasti.

Gradsko vijeće Portsmoutha samo nekoliko dana nakon objave novog dizajna ipak je odlučilo promijeniti odluku i s novim “koncesionarom” aviokompanijom Emirates pronaći novo rješenje koje će pokazati poštovanje prema kulturnoj baštini grada, njegovim stanovnicima i navijačima Pompeya. Službeno novo ruho toranj Spinnaker trebao bi dobiti najkasnije do 17. srpnja samo par dana prije održavanja najstarijeg jedriličarskog natjecanja na svijetu, famoznog America’s Cupa na lokaciji ispred Portsmoutha.


Romano Kolendić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter