Nekolicina članova skupštine Dinama prijavila prijetnje policiji

Nekolicina članova skupštine GNK Dinamo prijavila je prijetnje policiji obzirom da su ih, prema pisanju Jutarnjeg lista, proteklih dana posjetile skupine maskiranih osoba koje su im uručile poruku kojom se od njih traži da podnesu ostavku na dužnost u klubu iz Maksimira te da više ne dolaze na sjednice skupštine.

U poruci se navodi da je riječ o zahtjevu navijačke skupine Bad Blue Boys, a skupštinare se tereti da su glasovanjem na skupštini koja je održana 1. ožujka 2018. godine garantirali za čovjeka koji je od kluba oteo stotine milijuna kuna čime su dokazali da ne razumiju svoju časnu ulogu te da stavljaju sebe i interese jednog čovjeka iznad kluba.

>> DTSM: Ovi su ljudi zaštitili Mamića i time nanijeli Dinamu štetu veću od 100 milijuna kuna

Proteklog tjedna udruga “Dinamo – to smo mi” je objavila da je u posjedu zapisnika s navedene skupštine, a na kojoj je jednoglasnom odlukom prisutnih članova odlučeno da klub na zahtjev USKOK-a ne podnese imovinsko – pravni zahtjev prema Zdravku i Zoranu Mamiću, kao i Damiru Vrbanoviću protiv kojih su se tada vodili kazneni postupci zbog optužbi da su izvlačenjem novca oštetili Dinamo.

Iz udruge navode da zahvaljujući toj odluci Dinamo gubi mogućnost da se u slučaju pravomoćne presude naplati od osuđenih za nastalu štetu. Prema nepravomoćnoj presudi Županijskog suda u Osijeku Zdravku i Zoranu Mamiću u novcima, nekretninama i pokretninama zaplijenjen je iznos od 77 milijuna kuna.

“Dinamo – to smo mi” je najavio da će uskoro u posebnom sudskom procesu tražit da upravo članovi skupštine Dinama koji su štiteći braću Mamić prejudicirali sudsku odluku i odlučili da Dinamo nije oštećen namire nastalu štetu u Dinamu.

Poruka koja je dostavljena određenim članovima skupštine Dinama:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter