Nekoliko stotina Bad Blue Boysa prosvjedovalo na Maksimiru

badblueboys.hr (arhiva)

Oko 200 pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys okupilo se danas pred stadionom Maksimir kako bi mirno prosvjedovali protiv vodstva Dinama.

Povod za ovu akciju bilo je imenovanje Zorana Mamića za nasljednika Igora Jovićevića na klupi Plavih. Dosadašnji sportski direktor prvu momčad je zasad preuzeo do konca aktualne sezone u kojoj Dinama, koji je već osigurao naslov prvaka, očekuju tri prvenstvene susreta među kojima i nedjeljni derbi s Hajdukom.

Boysi su se prvotno u 18 sati okupili ispred ulaza u Zoološki vrt da bi krenuli prema stadionu koji čuva interventna policija. Potom je sedam predstavnika navijača, kako javlja index.hr, otišlo u klub na sastanak s njegovim vodstvom.

Podsjećamo da je Zoran Mamić u lipnju 2018. godine u Aferi Godot zajedno sa svojim bratom Zdravkom te Damirom Vrbanovićem i Milanom Pernarom na Županijskom sudu u Osijeku proglašen krivim za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz GNK Dinama dok je državni proračun oštećen za 12,2 milijuna kuna. Potvrda ili rušenje te presuda čeka se pred Vrhovnim sudom, a prema njoj je Zdravko Mamić osuđen na šest godina i šest mjeseci zatvora, Zoran Mamić na četiri godine i jedanaest mjeseci, Damir Vrbanović na tri godine zatvora, a poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca zatvora.

Vrhovni sud je pak danas donio odluku da će se Zdravku Mamiću suditi u odsutnosti za preostale dvije optužnice koje je Županijski sud u Osijeku spojio u jedan predmet. Prema drugoj optužnici se Zdravka Mamića zajedno sa Zoranom Mamićem, Marijom Mamićem, Damirom Vrbanovićem, Nikkyjem Vuksanom, Igorom Krotom i Sandrom Stipančićem tereti da su zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju počinjenom u sastavu zločinačkog udruženja oštetili Dinamo za skoro 200 milijuna kuna dok se trećom optužnicom Zdravka Mamića tereti da je u razdoblju od rujna 2002. do ožujka 2007. godine zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju, kao član izvršnog odbora, a potom i izvršni dopredsjednik te član uprave Dinama oštetio klub iz Maksimira za 16,7 milijuna kuna.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter