Nieuwsblad: Hajduk za Leticu traži šest milijuna eura

Foto: Miro Gabela / Robert Matić / hajduk.hr

Belgijske dnevne novine Nieuwsblad u današnjem izdanju su objavile vijest da je Club Brugge još uvijek zainteresiran za golmana Hajduka Karla Leticu, ali da je splitski klub kao odštetni zahtjev postavio iznos od šest milijuna eura jer se 21-godišnjak smatra jednim od najtalentiranijih mladih vratara u Europi.

Stoga aktualni prvak Belgije kojeg s klupe vodi Ivan Leko, a u čijim redovima igraju Ivan Tomečak i Matej Mitrović, da bi mogao krenuti u operaciju dovođenja Letice mora ostvariti prihod od prodaje igrača te se nadati da drugi zainteresirani klubovi poput Napolija i Fiorentine neće potaknuti licitaciju – izvještavaju iz Nieuwsblada.

Plavo – crni su stoga svjesni da je Letica teško ostvariva meta prijelaznog roka pa im je alternativno rješenje 25-godišnji Ukrajinac Mykyta Schevchenko koji je trenutno član Shakhtar Donetska.

Letica je prvi vratar kluba s Poljuda postao u sezoni koja je za nama ukupno skupivši 22 nastupa u kojima je 10 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. Ugovorno je s Hajdukom vezan stipendijskim ugovorom koji vrijedi još godinu dana. U europske medije se prometnuo u ožujku ove godine kada je španjolska Marca na naslovnoj stranici objavila da je za njegove usluge zainteresiran i aktualni europski prvak Real Madrid, a istog dana je u sudačkoj nadoknadi zgoditkom donio pobjedu Bilima u prvenstvenom srazu sa Istrom 1961. Izbornik Zlatko Dalić ga je uvrstio na širi popis igrača za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, ali na koncu nije bio među 23 nogometaša koja putuju u Rusiju.

Pročitajte još:

>> Mario Branco: “Osjećam se počašćen i privilegiran što sam bio izabran da radim u tako velikom klubu kao što je Hajduk”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter