Nikica Jelavić zaključio profesionalnu nogometnu karijeru

Foto: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U 35. godini života Nikica Jelavić je zbog problema s koljenom odlučio zaključiti profesionalnu nogometnu karijeru. Bivši hrvatski reprezentativac posljednjih pet mjeseci je bio igrač Lokomotive za koju je upisao pet nastupa od kojih je posljednji bio u slavlju 0:1 nad Hajdukom koncem siječnja ove godine. 

“Iako je Nikica pun motivacije i željan igre, nažalost zdravstveno stanje, konkretno situacija s koljenom, ne dopušta mu nastavak karijere. Nikica je postupio maksimalno korektno prema klubu gdje je u otvorenoj i iskrenoj komunikaciji zaključio kako je najbolja i najpoštenija opcija prekid nogometne karijere, te je Nikica i ovim postupkom pokazao svoju sportsku i ljudsku veličinu!”, navodi se u priopćenju Lokomotive.

Prije dolaska u Kajzericu četiri sezone je igrao u Kini gdje je nastupao za GZ Hengfeng i BJ Renhe, a prethodno je bio član West Hama, Hull Cityja, Evertona, Rangersa, Rapida iz Beča te Zulte Waregema u koji je 2007. godine prešao iz Hajduka. Profesionalnu karijeru je pak počeo u GOŠK-u iz Gabele.

U dresu Vatrenih je u 36 nastupa postigao šest golova, a bio je član reprezentacije na Europskom prvenstvu 2012. godine te Svjetskom prvenstvu 2014. godine.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email