Nitko ne želi igrati protiv Rusije – odluku donijeli i Česi

Foto: Wikimedia

Nakon Poljskog i Švedskog nogometnog saveza odluku da ne želi igrati protiv Rusije u sklopu dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru donio je i Češki nogometni savez.

Prethodno je ždrijebom FIFA-e odlučeno da će se za jedno mjesto na svjetskoj smotri boriti pobjednici dvoboja Rusije i Poljske te Švedske i Češke, a planirani datumi odigravanja polufinalnih utakmica bili su 24. ožujka dok je finale baraža na rasporedu pet dana kasnije.

– “Izvršni odbor jednoglasno je donio odluku da Češka ni u kojem slučaju neće igrati protiv Rusije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Uputili smo predsjednika Petra Fouseka i generalnog tajnika Michala Valtru da o našoj odluci pregovaraju s FIFA-om i UEFA-om.”, navodi se u priopćenju Saveza.

Svjetska nogometna organizacija se još uvijek nije oglasila povodom ruske vojne invazije na Ukrajinu dok je krovna kuća europskog nogometa zasad donijela odluku da se finale Lige prvaka premjesti iz St. Peterburga na Stade de France te da ruski i ukrajinski klubovi odnosno reprezentacije do daljnjega domaće utakmice ne mogu igrati u vlastitim zemljama.